Volvov sistem asistence Volvo onCall praznuje deset let

Torek, 20 Julij 2010

Volvov sistem asistence Volvo onCall praznuje deset let, tudi z dodatkom nekaj novih lastnosti. Ponudba je poenostavljena, cene so se občutno znižale.

Volvo je bil prvi proizvajalec avtomobilov, ki je ponudil svojim strankam na GPS-u baziran komunikacijski sistem, ki je omogočal kontakt z operaterjem v nujnih situacijah. Operater vidi natančno lokacijo vozila ter če je nujno pošlje pomoč vozniku.

Sistem se lahko upravlja manualno, če voznik pritisne gumb v sili v manj resnih situacijah, ali pa samodejno, ko gre za zelo hude nesreče. Če se v vozilu aktivirajo zračne blazine ali varnostni pasovi, se sistem aktivira samodejno; informacija o lokaciji vozila se pošlje na Volvov onCall center. Če se voznik ne odzove, ko ga operater pokliče, se obvesti tudi reševalno službo ter policijo.

MODERNA INTERPRETACIJA

Po desetih letih na trgu, je Volvo onCall prenovljen in sedaj ponuja moderno interpreaticijo storitve asistenca. Bolj prilagojena potrebam strank in potrebi za povečano integracijo po brezžični komunikaciji v avtomobilu. Leta 2014 se pričakuje, da bo v EU zakonsko določeno, da avtomobilski proizvajalci nudijo sistem asistenca. Z Volvo onCall sistemom je Volvo ustvaril platformo tehnologije, ki ponuja prednosti za izziv naslednje generacije.

Sistem vključuje vgrajen mobilni telefon s SIM kartico za klic reševalcev ali asistence. Prostor je tudi za dodatno SIM kartico, ki se lahko uporablja kot telefon za običajne klice. Vgrajen telefon je bolj zmogljiv in ima boljši sprejem kot običajni telefoni. Volvo onCall je kompatibilen tudi z Volvovim Bluetooth sistemom.

Nova ponudba je zelo poenostavljena, tako je veliko bolj razumljiva za stranke ter prodajalce Volva, ki predstavljajo sistem. Cena je znatno nižja, dobi se ga že za cca 1000 EUR.

VARNOST, VAROVANJE IN PRIROČNOST
Poleg varnosti ob nujnih situacijah, Volvo onCall ponuja napredno varovanje v primeru vloma in tatvin. Če je alarm vozila vklopljen več kot 15 sekund, sistem opozori Volvo  onCall operaterja, ki nato obvesti lastnika. Če je avotmobil ukraden, lahko operater natačno določi pozicijo vozila s GPS-om, dalinjsko imobilizira vozilo ter obvesti policijo. Na zahtevo lastnika vozila, lahko celo zaklene vrata avtomobila. Če je avto ukraden, lahko sistem zahteva od voznika PIN kodo za zagon vozila. Tako GPS kot Volvo onCall sistem sta vgrajena pod trdno jekleno ploščo, kar ju varuje pred namerno ali nenamerno poškodbo. Varnostne funkcije so opcijske pri Volvo onCall sistemu.

Volvo onCall je sistem za nujno asistenco z največjo dostopnostjo v Evropi. Sistem je na voljo na 14 trgih ter je del dodatne opreme pri Volvo modelih.

 

Korpmedia