Volvov sistem City safety ponovno nagrajen

Torek, 12 Oktober 2010
Volvova tehnologija City Safety je prejela nagrado Euro NCAP Advance, za novo in izjemno varnostno tehnolgijo. Ocena Euro NCAP Advance je oblikovana tako, da dopolnjuje Euro NCAP sistem ocenjevanja, pri katerem se modele avtomobilov testira v različnih situacijah ter se jih nato ovrednoti za varnost do 5 zvezdic. Metoda temelji na podatkih, ki jih zagotovijo proizvajalci avtomobilov in so nato analizirani iz strani strokovanjakov Euro NCAPa. Samo varnostni sistemi, ki so prestali že originalen test, so kvalificirani za nagrado.

»Zelo smo veseli. Dolgo in trdno smo delali na aktivnih varnostnih sistemih, da smo vključeni v Euro NCAP kriterije ocenjevanja,« pravi Thomas Broberg, Senior safety advisor pri Volvu. »Euro NCAP Advance je brez dvoma korak v pravo smer in dobro dopolnilo k fizičnim testom trčenj,« zaključi Thomas.

Volvov City Safety je bil predstavljen leta 2008 kot standardna oprema pri volvu XC60. Sistem pod hitrostjo 30km/h samodejno zavira, če se voznik ne odzove na nenadno ustavljeno vozilo spredaj, ali vozilo ki upočasnjuje. Kar 50% vseh trčenj je pri nizkih hitrostih in pri trčenjih v zadek avtomobila. Pri 15 km/h se lahko sistem City Safety popolnoma izogne trku, med 15-30 km/h pa sistem znatno zmanjkša hitrost avtomobila in posledice nesreče.

City Safety je prejel širšo pozornost in številne nagrade, vključno z Paul Pietsch Award, nemško avtomobilistično revijo Auto Motor und Sport, Best Safety Choice španskega inštituta za varnost-Centro Zaragoza in ameriško Traffic Safety Achievement Award.