Volvov tritočkovni varnostni pas podarjen muzeju

Sreda, 21 Julij 2010

Volvo je bil pozvan k donaciji svojega zgodovinskega tri-točkovnega varnostnega pasu nacionalnemu muzeju ameriške zgodovine-Smithsonian. Muzej je uradno prevzel poklon na prireditvi, 14. julija. Varnostni pas je eden izmed kolekcije, ki jo bo darovalo 8 različnih donatorjev. Vsak predstavlja pomemben del 75. letnega dela na napredku varnosti v avtomobilski industriji.

Volvo je oblikoval avtomobilsko industrijo z vgradnjo tri-točkovnega varnostnega pasu kot del standardne opreme v prvi avtomobil, 13. avgusta leta 1959. Od takrat naprej je bila inovacija Nilsa Bohlina del več kot milijon avtomobilov po celem svetu in je od sedaj naprej na ogled v enem izmed svetovno najbolj prestižnih in velikih muzejev, The Smithsonian National Museum od American History v Wasfhintonu. Le-tega obišče letno okoli 4 milijone obiskovalcev.

Tri-točkovni pas je imel in še vedno ima pomembno vlogo pri zmanjševanju števila nesreč in smrtnih izidov v cestnem prometu. »Tritočkovni pas je dopolnil 50 let in v mislih je bila ideja pokazati kolekcijo inovacij, ki se nanašajo na avtomobilsko zgodovino,« pravi Dan Johnson, vodja komunikacij pri Volvu za Severno Ameriko.

DOLG PROCES PRED SPREJETJEM
Sprejetje novih izdelkov v kolekcijo muzeja je dolg in kompleksen proces, kjer je preverjena prav vsaka avtentičnost inovacije. Pas, ki je bil doniran, je prvi originalno vgrajen pas, leta 1961 v Volva PV 544 in je na ogled z originalnim sedežem. Avtentičnost pasu je bila preverjena vse do zadnjega lastnika in od tovarne, ki je potrdila, da je bil avtomobil proizveden in dostavljen z varnostnim pasom.

»Danes je Bohlinova enostavna ampak genialna inovacija, ki rešuje življenje del ameriške zgodovine,« zaključi Dan Johnston.

 

Korpmedia