Volvov »pametni ključ« je prejel Nagrado za inovacije 2007

Sreda, 27 Junij 2007

Thatcham, britanski raziskovalni center za izboljšave varnosti avtomobilov (The Motor Insurance Repair Research Centre) je družbi Volvo Cars podelil nagrado za zavarovanje in varnost avtomobilov. .Tatcham, ki je ena največjih avtoritet v Evropi na področju varnosti vozil je letos uvedel novo kategorijo, v kateri so raziskovalci nagradili novosti, za katere pričakujejo, da bodo bistveno vplivale na upad kriminala, povezanega z vozili.

Prejemnik prestižne nagrade je Volvov PCC (Personal Car Communicator)  – napredni “pametni ključ”, ki za lastnika hrani dragocene varnostne informacije o trenutnem stanju varnosti v avtomobilu. Tako lahko voznik še pred prihodom do vozila preveri nivo varnosti, na primer ali je vozilo zaklenjeno ali ne, oziroma če je bil aktiviran alarm. PCC odlikujejo številne najnovejše inteligentne funkcije. Ena izmed njih je tudi inovativen senzor srčnega utripa, ki voznika opozori, če se kdo skriva v vozilu. Vse te informacije so vozniku dostopne že v oddaljenosti 100 m od vozila. Ko pa se voznik od vozila oddalji za več kot za 100 m, se vse aktualne informacije shranijo v PCC in tako omogočijo, da lahko kadarkoli preverimo, če smo recimo slučajno pozabili zakleniti avto. PCC poleg naštetega omogoča tudi vstop v vozilo in vožnjo brez ključa. Dostopen pa je kot opcija pri novih Volvo modelih S80, V70 in XC70.

“Osebna varnost je eden izmed temeljev Volvo varnosti in zato smo navdušeni nad nagrado. Ta namreč potrjuje širši pomen Volvo PCC tehnologije in njen prispevek k upadu kriminala, povezanega z vozili. Predvsem pa je PCC dragocen prispevek k stopnjevanju osebne varnosti in sproščenosti,” pravi Stuart Kerr, vodja Volvo Car UK.

 

2AM