Volvovo trajnostno poročilo za leto 2007

Četrtek, 24 Julij 2008

Podjetje Volvo Cars je objavilo sedmo Trajnostno poročilo, v katerem so opisane aktivnosti in izboljšave na področju trajnostnega razvoja v letu 2007. .Letošnje poročilo je razdeljeno na tri glavna področja: okolje, kjer so v središču podnebne spremembe, varnost, kjer se dokument osredotoča na aktivno varnost, in inovativnost kot način za izboljšanje poslovanja.

Volvo Car Corporation Trajnostno poročilo izda vsako leto. Namen dokumenta je osvetlitev različnih dejavnosti v preteklem letu na področju trajnostnega delovanja, nadalje pa se poročilo osredotoča tudi na napore podjetja za izpolnjevanje desetih načel UN Global Compacta, globalne pobude za družbeno odgovornost in trajnosti razvoj gospodarskih subjektov, ki jo je Volvo Cars podpisal leta 1999.

Trajnostno poročilo podaja informacije glede napredka na tem področju in predstavlja način promoviranja dialoga z ostalimi interesnimi skupinami v družbi (kot so oblasti, nevladne organizacije, akademski krogi in dobavitelji). Postopek izdelave tega poročila je obsegal pogovore z notranjimi in zunanjimi interesnimi skupinami, katerih rezultat je bil seznam prioritetnih vprašanj, ki so se vključila v letno poročilo.

Dokument se je to leto osredotočil na načine, na katere Volvo Cars zmanjšuje svoj vpliv na okolje s povečanjem učinkovitosti, uporabo alternativnih goriv in hibridnih tehnologij. V poročilu so prav tako zajete dejavnosti Volvo Cars na področju varnosti, ki je najpomembnejši atribut podjetja. Namen varnosti je obvarovanje vseh udeležencev prometa, vključno z voznikom, potniki in pešci.

Tretje glavno področje poročila je pomen upravljanja in inovativnosti za doseganje izboljšav. V tem delu poročilo opisuje aktivnosti podjetja na področju zdravja in varnosti, raznovrstnosti, dobaviteljev in kakovosti. Dokument opisuje, kako nenehne izboljšave na teh področjih prinašajo trajnost, tako za podjetje kot za celotno družbo.

»Prepričani smo, da je trajnost cilj, ki ga bomo dosegli le ob nenehni krepitvi sodelovanja, ki presega meje na področjih tehničnih disciplin, ozadij in kultur. Verjamemo, da bomo s takim načinom dela našli stroškovno najbolj učinkovite in kreativne odgovore na naše skupne izzive,« je dejal Fredrik Arp, izvršni direktor Volvo Car Corporation.

Več informacij o delu podjetja na področju trajnosti, vključno z načini, na katere Volvo Cars dosega skladnost s priporočili Global Reporting Initiative, neprofitne organizacije s sedežem v Amsterdamu, lahko najdete na www.volvocars.com/sustainability.

 

2AM