WTCC sezona se je začela

Torek, 22 Marec 2011
Po več mesecih priprav je ta vikend Robert Dahlgren dirkal z volvom C30 Polestar Racing, v novi sezoni tekmovanja FIA World Touring Car Championship v Curitibi v Braziliji. »Zadovoljni smo s premiero, ki je izpolnila naša pričakovanja in je spodbudna za nadaljevanje sezone,« je dejal Christian Dahl, generalni direktor Polestar Racing.



Dirka v Braziliji je bila prva od enajstih WTCC dirk za Polestar Racing v tej sezoni. »Pred tem vikendom nam je Curitiba pomenila samo še eno točko na zemljevidu. Sedaj gremo domov z 1 GB podatkov in še več izkušnjami,« pravi Dahl.

Ekipa začenja sezono 2011 z dvolitrskim motorjem. Prehod na novo razvit 1,6 turbo motor se bo zgodil sredi sezone. Steza leži na 1000 m  nadmorske višine. »Naši izračuni kažejo, da izgubimo približno devet desetin kroga v primerjavi s turbo motorji na tej nadmorski višini. Vendar ob upoštevanju tega, kako blizu smo bili vrhu, je razvidno, da se je naše delo na razvoju podvozja izplačalo,« je dejal Dahl.

Dahlgren je premagal najboljši čas lanskega leta v kvalifikacijah in je bil le štiri stotinke sekunde od tega, da bi prišel v drugi kvalifikacijski krog.  »Veselimo se naslednje dirke. Zavedamo se, da imamo močan koncept in razvoj našega novega turbo motorja lepo napreduje. Veliko smo se naučili v teh dneh in to je bil naš namen,« pravi Dahl.

WTCC se nadaljuje v Evropi čez pet tednov v Belgiji.

Rezultati tekmovanja:

WTCC – 1. dirka - Curitiba, Brazilija

1 Rob Huff Chevrolet Cruze 1.6T
2 Yvan Muller Chevrolet Cruze 1.6T
3 Carlos Bueno Chevrolet Cruze 1.6T
4 Tom Coronel BMW 320 TC
5 Kristian Poulsen BMW 320 TC
=
12 Robert Dahlgren Volvo C30

WTCC – 2. dirka - Curitiba, Brazilija

1 Alain Menu Chevrolet Cruze 1.6T
2 Tom Coronel BMW 320 TC
3 Yvan Muller Chevrolet Cruze 1.6T
4 Robert Huff Chevrolet Cruze 1.6T
5 Carlos Bueno Chevrolet Cruze 1.6T
=
13 Robert Dahlgren Volvo C30