Z električnim citroënom C-zero okoli sveta!

Petek, 20 Januar 2012
Mlada inženirja se bosta 11. februarja z vozilom Citroën C-zero podala na prvo potovanje okoli sveta s serijskim električnim avtomobilom! Od začetne točke v Strasbourgu bosta avanturista v osmih mesecih prepotovala 25.000 kilometrov skozi 17 držav za samo 250 evrov stroškov za elektriko! 80 let po tehnološkem in človeškem podvigu, ki ga je predstavljala Rumena ekspedicija v organizaciji Citroëna, je znamka znova pobudnica nove drzne avanture!



»Če je z električnim avtomobilom mogoče opraviti pot okoli sveta, se lahko prav vsak človek z njim odpravi tudi po nakupih«. To je moto Xavierja Degona, 27-letnega inženirja EDF-a, in Antonina Guyja, 28-letnega svetovalca pri Capgemini Consulting, dveh mladih navdušencev, ki sta se odločila postati pionirja drznega podviga: priti okoli sveta s serijskim električnim avtomobilom. Svetovna novost za spodbujanje električne mobilnosti, ki sta jo poimenovala «Električna Odiseja».

Njun zastavonoša pri tem je: Citroënom C-zero. Postavljen v prvi plan te avanture, se je Citroënov 100 % električni avto izkazal že z več kot 2800 naročil od njegovega prihoda na trg leta 2010. Citroën je tako 80 let po zaključku Rumene ekspedicije nosilec nove drzne avanture, s katero promovira svojo tehnologijo ‘Full Electric’, ene od rešitev na področju mobilnosti, na katero stavi znamka.

Potovanje se začne 11. februarja v Strasbourgu in bo trajalo 200 dni. 25.000 km dolga pot bo prečkala 17 držav prek ameriškega Skalnega gorovja, Japonske, po svilni poti od Kitajske do Kazahstana in po Srednji Evropi. Na tem dolgem potovanju bo potrebnih 300 polnjenj baterij vozila Citroën C-zero, kar predstavlja prav toliko priložnosti za srečanja z domačini ob preskrbovanju z nekaj njihovimi megavati. Avanturista prek spletne strani (www.electric-odyssey.com) vabita vse tiste, ki bi se znašli na njuni poti, da prijavijo svoj “Priključek” in jima ponudijo električno vtičnico ter s tem sodelujejo pri skupnem izzivu!

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper