Znamka DS na salonu v Parizu prvič nastopa samostojno

Nedelja, 05 Oktober 2014

Francoska avtomobilska znamka DS, ki je nastala v Parizu, ponosno dela svoje prve korake na pariškem avtomobilskem salonu. Znamka DS, ki je bila uradno ustvarjena 1. junija letos, predstavlja svojo ambicijo: francoski avtomobil želi ponovno popeljati med znamke višjega razreda. Na avtomobilskem salonu predstavlja dva koncepta, ki bosta osvetlila njeno prihodnost: Divine DS in DS 3 Ines de la Fressange Paris. Predstavlja tudi svoje tehnološke novosti in dve novi povezljivi storitvi, DS Connect Box ter Scan MyDS.

Od 1. junija 2014 je DS samostojna tržna znamka. Čas za lansiranje je napočil, saj je znamka DS zabeležila 500 tisoč naročil, odkar je bil leta 2010 na trgu predstavljen avtomobil DS 3. 500 tisoč avtomobilov, ki izstopajo po svojem stilu, prefinjenosti, plemenitih materialih ter tehnologiji. V ponudbi znamke DS so danes trije modeli: DS 3 (in DS 3 cabrio), DS 4 ter DS 5, ponudbo pa dopolnjujeta še DS 5LS in DS 6, ki sta naprodaj na Kitajskem.

Na prvem mednarodnem avtomobilskem salonu, ki se ga DS udeležuje kot samostojna tržna znamka, ima DS 1300 m2 razstavnih površin, na katerih predstavlja 15 avtomobilov. Glavni zvezdi razstavišča znamke DS sta koncepta DS 3 Ines de la Fressange Paris in Divine DS. Če je slednji esenca tržne znamke, ki prikazuje njen razvoj v bodoče, potem DS 3 Ines de la Fressange Paris prikazuje ves potencial avtomobila DS 3 za personalizacijo. Tretja novost pa je prenovljeni DS 3, z novim svetlobnim podpisom Ksenon Full LED in učinkovitejšimi motorji, ki izpolnjujejo standard Euro6.

DS v Parizu predstavlja še nove storitve internetne povezljivosti:

  • aplikacije za pametne telefone Scan MyDS, ki bo na voljo za DS 3 in DS 3 cabrio. Omogoča interaktivno iskanje informacij, povezanih z uporabo avtomobila. Deluje na osnovi prepoznavanja podob. S "skeniranjem" torej uporabnik lahko najde vse odgovore na vprašanja, ki si jih zastavlja. Poleg tega aplikacija Scan MyDS omogoča dostop do nabora vseh opozorilnih lučk na instrumentni plošči z opisom pomena in nasveti za prvo ukrepanje.
  • izbora povezljivih storitev DS Connect Box, ki ga omogoča telematska enota v avtomobilu. Danes DS Connect Box združuje klic v sili in klic asistence z lokalizacijo ter paket Monitoring, ki vsebuje virtualno servisno knjižico avtomobila (na voljo v strankinem osebnem okolju na internetu) in modul za eko-vožnjo s prilagojenimi nasveti za zmanjšanje porabe goriva. V nekaj mesecih bo ponudba DS Connect Box bogatejša še za nove storitve geolokalizacije, kot je paket Mapping (ki na primer pomaga najti parkiran avtomobil) ali paket Tracking, ki pomaga vozniku najti njegov avtomobil, če je bil ukraden.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper