“Ustvarjen za vas” - nova strategija Volva

Četrtek, 25 Avgust 2011
Volvo Car Corporation je na tiskovni konferenci v Pekingu predstavil novo strategijo svoje blagovne znamke – “Ustvarjen za vas”, ki je del načrta za revitalizacijo znamke. Strategija nakazuje smer razvoja znamke Volvo, ključna beseda pa je - človek. Vodstvo Volvo Car China je predstavilo tudi napredek kitajske strategije rasti, med drugim povišanje prodaje za kar 36 % v prvi polovici leta 2011. Nove smernice znamke bodo podrobneje predstavljene na Frankfurtskem avtomobilskem salonu.



Povzema naš pristop k razumevanju ljudi. Po eni strani nudimo izkušnjo razkošja obenem pa ohranjamo naše vodilo da gradimo varne in zanesljive avtomobile.“ je povedal Richard Monturo, podpredsednik Global Marketinga v Volvo Car Corporation, in nadaljeval: ”Smo avtomobilska znamka, ki je orientirana k človeku. To moramo sporočiti našim strankam.”

Na tiskovni konferenci se je predstavilo tudi vodstvo Volvo Car China. Od lanskega avgusta je Volvo Car China iz nacionalnega prodajalca prerastel v organizacijo zadolženo za prodajo, marketing, proizvodnjo, nabavo, razvoj izdelkov in vse ostale podporne funkcije. Njen sedež je v Shanghaju. V okviru tiskovne konference je Volvo Car China predstavil še odprtje svojega novega predstavništva v Pekingu, s katerim namerava utrditi svojo prisotnost v prestolnici.



Prodajna mreža na Kitajskem se sistematično širi in trenutno šteje 117 pooblaščenih prodajalcev. Pričela se je tudi gradnja novega avtomobilskega obrata v Chengdunu, ki mu bo verjetno sledila gradnja še enega. Predstavitev modela S60 in ostalih modelov za leto 2012 je bila na Kitajskem trgu odlično sprejeta, saj se je prodaja v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 36 %, kar znaša skupaj 21.000 enot samo v prvi polovici leta 2011. V tem obdobju je bil najbolje prodajan Volvov model na Kitajskem XC60, sledila sta mu S80L in S60.

Imamo primerno rast trga, zanesljivo strategijo in prave ljudi, ki bodo uspešno zmogli izpeljati strategijo rasti na Kitajskem trgu,” pravi Freeman Shen, višji podpredsednik Volvo Car China Operations.