Avtomobilski salon Frankfurt 2013 – vtisi

Torek, 10 September 2013

Avtomobilska jesen nam vsako drugo leto prinese avtomobilski salon v Frankfurtu, ki se izmenjuje z avtomobilskim salonom v Parizu. Medtem, ko sta v Frankfurtu 10. in 11. September namenjena novinarjem, se 12. septembra vrata odprejo za strokovno publiko, od 14. do 22. septembra pa pridejo na vrsto obiskovalci. V tem času si obiskovalci, poleg 70 svetovnih novosti med avtomobilskimi proizvajalci in 65 med avtomobilskimi dobavitelji, lahko ogledajo še razne predstavitve, prireditve ali se popeljejo s testnimi avtomobili.

Eno redkih nenapovedanih presenečenj v Frankfurtu - koncept mercedesa S coupe, ki ga je oblikoval Robert Lešnik

Mednarodni avtomobilski salon (IAA) sega že 115 let daleč v zgodovino, ko se je prvič dogodil v hotelu Bristol, v Berlinu. Kot se za nemški avtomobilski salon spodobi, v mestu ob reki Majni močno nastopijo predvsem domače znamke, manjkajo pa oblikovalski studii in nekateri manjši avtomobilski proizvajalci. Orjaški salon je razdeljen na 10 hal, od tega imajo trije veliki nemški koncerni kar vsak svojo – Daimler AG, Volkswagen AG in BMW Group. Čeprav tako obsežna razporeditev pomeni veliko hoje, pa je pozitivna stran tega, da so avtomobili pregledno razvrščeni.


Ponovno so najlepše hostese slovanske krvi - Aneta in Lucie, s tekmovanja Miss Češke Republike.

Novosti salona v Frankfurtu vam predstavljamo postopoma že nekaj mesecev in še bomo nadaljevali v prihodnih dneh. 1089 razstavljavcev so namreč na frankfurtskem sejmu razporedili na kar 230.000 kvadratnih metrov površin za predstavitve vozil, opreme in drugih izdelkov ali storitev povezanih z avtomobilsko industrijo.

Odpiralni čas:
9:00 - 19:00

Cene vstopnic:
·    Dnevna vstopnica za strokovno publiko: 45 €
·    Dnevna vstopnica vikend: 15 €
·    Dnevna vstopnica med tednom: 13 €
·    Dnevna vstopnica šolarji: 7,5 €
·    Dnevna vstopnica, znižana ( študentje, vojaki, prostovoljci, …): 7,5 €
·    Popoldanska vstopnica (po 15. Uri) : 8 €
·    Prost vstop: otroci, invalidi B, invalidi na vozičku

Za enkrat vam ponujamo prve vtise s salona, kaj več pa v naslednjih dneh…

Aleksander Praper

Galerija