V Sloveniji na dogodku Pirelli Night podeljenih šest Pirellijevih koledarjev

Aleksander Praper Četrtek, 19 April 2018

Na deževen četrtkov večer nas je pot popeljala na Brezovico, v Center mobilnosti Špan, kjer so že tradicionalno organizirali svečano podelitev legendarnih Pirellijevih koledarjev. Tokrat jeih je dobilo šest posameznikov, ki so s svojimi nadpovprečnimi dosežki tako ali drugače pustili pečat v slovenskem prostoru. Koledar je znan predvsem po svoji ekskluzivnosti in ga je v Slovenijo pripeljal direktor podjetja Špan, gospod Ludvik Špan.

Seatov salon v Centru mobilosti Špan se je prelevil v prizorišče gala podelitve z imenom Pirelli night. Na ogled je bila postavljena zavidljiva kolekcija prestižnih avtomobilov, koles in motorjev. Seatov salon v Centru mobilosti Špan se je prelevil v prizorišče gala podelitve z imenom Pirelli night. Na ogled je bila postavljena zavidljiva kolekcija prestižnih avtomobilov, koles in motorjev.

Kot že rečeno, koledar v Sloveniji prejme šest izjemnih posameznikov. Letos je ta čast pripadla legendi slovenske košarke Ivo Daneu, ultramaratonskemu kolesarju Marko Balohu, edeni izmed najboljših opernih pevk pri nas in veliki optimistki Ireni Yebuah Tiran, svetovnemu prvaku v motokrosu Timu Gajserju, mojstrici gastronomije Ani Roš in očetu planiške letalnice Janezu Gorišku.

Taiji Tokuhisi, ki je povezoval prireditev, je vsakemu izmed nagrajencev postavil zanimivo vprašanje. Ivo Daneu je agilno poskočil na oder in v kratkem pogovoru omenil, da je zelo vesel v kako dobri kondiciji je in kako lepo so se njegovi prijatelji odzvali na njegov 80. rojstni dan. 

Neutrudni ultra kolesar Marko Baloh je povedal, da bo še naprej nadaljeval s kolesarskimi podvigi in upa še na kakšno zmago. Morda ponovno na ekstremni dirki preko Amerike. Omenil je, da bo letos na dirki DOS nastopil ekipno.

Vedno nasmejana operna pevka Irena Yebuah Teran je na vprašanje, od kod ji takšna dobrovoljnost, razložila, da ima vsak možnost, da dan začne pozitivno ali negativno. Ona se je odločila, da bo pozitivna in dan postane lepši.

Naš najboljši motokrosist Tim Gajser upa na dobro sezono. realno je dodal, da je cilj, da bi postal prvak, letos težje dosegljiv, saj je njegova poškodba povzročila, da je moral izpustiti prvo dirko.

Lanska najboljša ženska chefinja na svetu, Ana Roš, se je vprašanju o njeni najljubši jedi (ki naj bi bila redilna)  spretno izognila in poudarila, da je njen poklic težek in se v dobri kondiciji ohranja z rednim športom.

Mojster letalnic, Janez Gorišek, je povedal, da se mu je bila motivacija, da je zasnoval takšne letalske poresežke, tudi to, da je na ta način lahko majen slovenski narod postavil ob bok velikim.

Tematatika koledarja Pirelli 2018 je “Alice v čudežni deželi” in govori o trenutnih družbenih razmerah, nekakšnem kaosu, v katerem živimo ter sprejemanju drugačnosti v družbi. Fotograf koledarja Tim Walker je tako v objektiv ujel temnopolte modele, med njimi tudi kar precej imen iz sveta šovbizinisa - Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Lupito Nyong’o, Seana “Diddy-ja” Combsa in druge. Tematatika koledarja Pirelli 2018 je “Alice v čudežni deželi” in govori o trenutnih družbenih razmerah, nekakšnem kaosu, v katerem živimo ter sprejemanju drugačnosti v družbi. Fotograf koledarja Tim Walker je tako v objektiv ujel temnopolte modele, med njimi tudi kar precej imen iz sveta šovbizinisa - Naomi Campbell, Whoopi Goldberg, Lupito Nyong’o, Seana “Diddy-ja” Combsa in druge.

Poleg podelitve koledarjev so na dogodku, takoj po predstavitvi na avtosalonu v Ženevi, predstavili nekaj povsem novega in drugačnega. Novo linijo Pirellijevih pnevmatik Pirelli color edition. Pnevmatike Pirelli color edition so na voljo v sedmih barvah: rdeča, rumena, zelena, modra, oranžna, siva in bela. Tako je podjetje Špan eno prvih avtomobilskih podjetji v evropskem prostoru, ki je predstavilo omenjeno kolekcijo pnevmatik tudi širši publiki.

Dogodku je glasbeni tempo narekoval kvartet Quart E.T., na čelu z Rokom Golobom, po končanem uradnem delu pa sta dogajanje popestrila še pevka Aleksandra Josić in DJ Mike Vale. Manjkala niso niti brhka dekleta. Dogodku je glasbeni tempo narekoval kvartet Quart E.T., na čelu z Rokom Golobom, po končanem uradnem delu pa sta dogajanje popestrila še pevka Aleksandra Josić in DJ Mike Vale. Manjkala niso niti brhka dekleta.

Seveda se je, kot je že v navadi, Pirellijeve noči v Španovi deželi udeležilo tudi kar nekaj znanih imen iz sveta gospodarstva in slovenske estrade, ki so domov nedvomno odšli z vtisom, da svet Pirellijevih pnevmatik pomeni veliko več kot samo pnevamatika na avtomobilu.

Besedilo: Aleksander Praper
Fotografije: Žiga Intihar in Matjaž Očko