Zaradi renaulta alaskana bo Slovenijo obiskalo 400 avtomobilskih novinarjev

Torek, 26 September 2017

V mesecu septembru je na gorenjskih cestah opaziti pick-upa, kakršnih pri nas še ni bilo. Renault je namreč Slovenijo izbral za lokacijo, kjer pred začetkom prodaje v Evropi evropskim avtomobilskim novinarjem predstavljajo novi model Alaskan. Pripravili smo tudi galerijo uradnih Renaultovih posnetkov, ki so nastali v Sloveniji.

Renault je alaskana razvil na osnovi uspešne nissan navare, predvsem za trge Južne Amerike, kjer se vozilo že prodaja. Preden se prodaja prične v Evropi, so pripravili predstavitev za novinarje. Zato bo do konca septembra Slovenijo obiskalo okrog 400 novinarjev, večinoma iz Evrope, nekaj pa tudi iz držav Magreba (Maroko, Alžirija, Tunizija…) in Južne Afrike.

Po pristanku na ljubljanskem letališču bodo novinarji tam prevzeli testne avtomobile, nato pa z vožnjo po Gorenjski spoznavali tako novega alaskana kot tudi lepote Slovenije. Večji del dogajanja bo potekal v okolici Bohinja, kjer bodo novinarji tudi spali. Drugi dan predstavitve bodo nadaljevali testne vožnje in popoldne obisk Slovenije zaključili na ljubljanskem letališču.

Glede na to, da je trg pic-upov v Sloveniji zelo majhen, slovenski mediji na dogodku ne sodelujemo, saj model Alaskan pri nas ne bo naprodaj. Povpraševanju slovenskih kupcev Renault-Nissan v celoti zadosti z navaro, ki je na voljo z enako opremo, motorji in pogonom kot alaskan.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
Fotografije: Renault

Galerija