100.000 peugeotov 2008 v manj kot letu dni

Petek, 14 Februar 2014

Manj kot eno leto od začetka prodaje je mestni crossover Peugeot 2008 presegel mejno vrednost 100.000 proizvedenih primerkov. Stotisoči peugeot 2008 s patentirano oznako "Origine France Garantie" (proizvedeno v Franciji z garancijo), ki so ga proizvedli v obratu Mulhouse, sta lastnici predala Corinne Spilios, direktorica proizvodnega centra Mulhouse, in Xavier Duchemin, direktor Peugeota za Francijo.

Peugeot 2008, ki je bil javnosti premierno predstavljen na lanskem avtomobilskem salonu v Ženevi, je postal eden izmed najbolje prodajanih modelov leta 2013 z več kot stotisoč naročili. Nadgradil je ponudbo znamke Peugeot v nižjem tržnem razredu kmalu po lansiranju modelov 208 GTi in XY. Prejel je več kot deset nagrad na Irskem, v Italiji, Španiji, Franciji, Turčiji, na Poljskem ... Med prodanimi vozili je kar 68 % izvedenk z višjo stopnjo opremljenosti.

Proizvodnja modela 2008 poteka ekskluzivno v proizvodnem obratu Mulhouse z izjemo Kitajske in Latinske Amerike. Zelo hitro je prepričal mnoge francoske in kmalu zatem še evropske kupce. Proizvodnjo količino v obratu Mulhouse so povečevali kar trikrat, da je dosegla 680 proizvedenih vozil dnevno, kar je dvakratnik prvotne količine.

Peugeot 2008 je septembra 2013 prejel oznako "Origine France Garantie", saj več kot 73 % njegovih sestavnih delov proizvajajo v Franciji. Na preizkusnih trčenjih Euro NCAP je prejel pet zvezdic in je edini model v svoji kategoriji, ki ponuja tehnologijo Grip Control za izboljšano vlečno moč.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper