Rok Turk zmagal na reliju v Opatiji

Aleksander Praper Nedelja, 06 Maj 2018

Hitrostne preizkušnje v hrvaški Istri so postregle s pravo dirkaško poslastico, sej se je boj za najvišja mesta bil od prve pa do zadnje hitrostne preizkušnje. Med 93 udeleženimi dirkalniki smo v Opatiji lahko videli kar 11 dirkalnikov razreda R5, med njimi tudi peugeota 208 T16, s katerim sta tekmovala Rok Turk in Blanka Kacin.

Rok in Blanka sta po petkovem uvodu, ko sta držala tretjo pozicijo v skupni razvrstitvi, napad na tekmece izvedla ob prvem prehodu čez Učko, na peti hitrostni preizkušnji. Tam je že tako zahtevno hitrostno preizkušnjo še dodatno začinil dež in slovenska posadka je po mokrem asfaltu postavila skoraj 15 sekund boljši čas od vseh, ter se tako prebila v vodstvo, ki sta ga navkljub hudim pritiskom zmage željnim zasledovalcev, uspešno branila v nadaljevanju. Dve hitrostni preizkušnji pred koncem je prednost znašala le še dobrih 6 sekund, a sta tudi zadnji napad odbila z odlično vožnjo in prednost še povečala, ter se tako skupaj z ekipo OPV Racing Cars v cilju veselila nove zmage.

 

"Tudi tokrat je bilo napeto, užival sem v ostrem boju s tekmeci, vsaka sekunda je bila pomembna. Z Blanko sva napadala od začetka do konca, celotna ekipa je delovala vrhunsko, tako da se lahko skupaj veselimo novega uspeha - dva nastopa v letošnji sezoni in dve zmagi, odlično!" je Rok po zmagi na uvodnem reliju za slovensko državno prvenstvo pred štirinajstimi dnevi tako vknjižil še zmago na reliju v FIA prvenstvu centralno evropske cone.

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
Foto: Uroš Modlic