2 milijona suzukijev iz Madžarske

Sreda, 20 Julij 2011
Te dni je madžarska podružnica Suzukija Magyar Suzuki Corporation v tovarni Esztergom izdelala jubilejnega suzukija z zaporedno številko 2 milijona. Praznovanje v madžarskem obratu pa ni obeležilo le okrogle proizvodne številke pač pa tudi 20 let ustanovitve podjetja Magyar Suzuki Corporation.



Jubilejni avtomobil, Suzuki Swift, je iz tovarne odpeljal Zsolt Gyulay, podpredsednik Madžarskega olimpijskega komiteja in olimpijskih atletov, saj ima Suzuki na Madžarskem sponzorsko 4-letno pogodbo z Olimpijskim komitejem. Hisashi Takeuchi, izvršni direktor madžarske izpostave Suzukija, se je zahvalil vsem, ki so bili v the letih del Suzukijeve družine na Madžarskem: “Ob tem jubileju, na katerega smo vsi lahko ponosni, se počutim počaščeno, da lahko vodim Magyar Suzuki.”

Magyar Suzuki Corporation so ustanovili leta 1991. Kot prvi model so proizvajali prvo generacijo swifta, sledili so modeli Wagon R+, Swift druge generacije, SX4, Splash in novi Swift. Tovarna avtomobile izvaža po Evropi, na Japonsko, Srednji Vzhod, Rusijo, Ukrajino, Maroko in Izrael. V tovarni je zaposlenih 3500 ljudi, samo podjetje pa poleg proizvodnje prodaja uvožene avtomobile, motocikle in motorje za plovila.