Suzuki podpira judo lokalno in globalno

Sobota, 01 Julij 2017

Suzuki je pred evropskim judo pokalom Continental Cup Podčetrtek, s svečanim podpisom pogodbe v Termah Olimia sklenil enoletno sponzorstvo z Judo zvezo Slovenije ter s tem postali njihov uradni prevoznik.

Suzuki je Judo zvezi Slovenije v uporabo predal 4 sponzorska vozila, ki so jih prevzeli Tina Trstenjak, olimpijska prvakinja v judu Rio 2016, Ana Velenšek, bronasta v judu Rio 2016, Marjan Fabjan, trener in Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije.

Sponzorsko pogodbo sta podpisala Peter Verčič, direktor Podružnice Suzuki v Sloveniji, in Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije. Peter Verčič, je ob tej priliki povedal: »V čast nam je, da sem lahko danes z vami in predstavljam Suzuki Slovenija. Na Suzukiju smo se za sodelovanje odločili, ker želimo podpreti tako uspešen šport, kot je judo. Hkrati pa sta si Suzuki in judo zelo podobna oba predstavljata in poosebljata moč, vztrajno, inteligentnost, robustnost in iznajdljivost. Z Judo zvezo Slovenije želimo dolgoročno sodelovanje ter želimo čim več športnih uspehov.« Darko Mušič pa je dodal: »Velika zahvala Suzukiju za izkazano zaupanje in podporo, veselimo se sodelovanja in upam, da bo trajalo vsaj do Tokia 2020

Na globalni ravni je Magyar Suzuki Zrt. postal glavni sponzor svetovnega prvenstva v judu, ki bo potekalo od 28. avgusta do 3. septembra 2017 v Budimpešti na Madžarskem. Yoshinobu Abe, generalni direktor Magyar Suzuki Zrt., je ob tej priložnosti med drugim povedal: »Sponzorstvo je čast, ampak tudi velika odgovornost, ki jo Magyar Suzuki sprejema z velikim ponosom. Naša korporativna filozofija in kultura imata veliko skupnega z načeli, ki jih predstavlja judo - stalno učenje, koncentracija, pripravljenost, vztrajnost in poštenost v tekmovanju.«



Dogodek v Budimpešti bo imel nagradni sklad v višini 1 milijon dolarjev. To se odraža v številu prijavljenih, saj bo število udeležencev skoraj zanesljivo preseglo številko z zadnjega svetovnega prvenstva, ki je bilo leta 2015 v Astani, in katerega se je udeležilo 729 judoistk in judoistov iz 120 držav vsega sveta.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Galerija