Suzuki odprl najvišje ležeči servis na svetu

Petek, 22 Julij 2011
Maruti Suzuki ima v Indiji najmočneje razvejano prodajno-servisno mrežo, ki pa se kljub 50-odstotnem tržnem deležu znamke še vedno širi. Tokrat so odprli najvišje ležeči servis na svetu. Doslej najvišje ležeči servis za Suzukije je bil lociran na nadmorski višini 3,505 metrov, sedanji se nahaja še višje.



Nova servisna delavnica se nahaja v kraju Kaza, regiji Himachal Pradesh, poleg najvišje ležeče bencinske črpalke na svetu. Nadmorska višina servisa znaša kar 3,740 metrov! Servis so odprli zaradi vedno močnejše mobilizacije regije ter vedno večjega števila turistov. Področje okoli kraja Kaza je od preostanka sveta odrezano kar štiri mesece v letu. Servis bo tako nudil storitve okoli 700 Suzukijevim vozilom, katerih lastniki so doslej na servise potovali kar 240 kilometrov daleč.

Maruti Suzuki je lani v Indiji prodal 1,1 milijona vozil, čez dve leti pa naj bi prodaja dosegla 1,7 milijona. Po celotni Indiji imajo razkropljenih 900 prodajnih mest in 2992 servisnih delavnic v 1406 mestih. Nekateri večji serviserji dnevno vzdržujejo tudi do 250 vozil! Glede na to,d a se Indija razvija zelo hitro namerava Maruti Suzuki imeti servisne delavnice v medsebojni oddaljenosti 25 kilometrov!