35 let BMW Steyr – središča BMW-jevih dizelskih motorjev

Torek, 24 Junij 2014

S položitvijo temeljnega kamna za izgradnjo tovarne BMW Steyr, v času takratnega zveznega kanclerja dr. Bruna Kreiskyja, se je leta 1979 začela zgodba o uspehu. Od začetne letne proizvodnje 150.000 motorjev se je ta do lanskega leta povečala na 1.000.000. Vsak drugi novi BMW in vsak četrti novi MINI je v bil v letu 2013 opremljen z motorjem iz Steyrja. S tem je tovarna BMW Steyr največja tovarna motorjev BMW Group na svetu in z BMW razvojnim centrom za dizelske motorje razvojno središče za celotno tehnologijo dizelskih motorjev BMW.


 
BMW Group stavi na lokacijo v Steyrju: od ustanovitve tovarne je bilo v Steyr investiranih okoli 5,5 milijarde evrov. Aktualno je za najmodernejšo razvojno infrastrukturo širitve BMW razvojnega centra za dizelske motorje namenjenih okoli 90 milijonov evrov. S prometom 3,4 milijarde evrov v preteklem letu sodi tovarna BMW v Steyrju med največje industrijske obrate v Avstriji. Tovarna BMW Steyr trenutno zaposluje okoli 3700 ljudi. Leta 2014 je tovarno okrepilo okoli 200 novih sodelavk in sodelavcev.

»Zelo smo ponosni na našo zgodbo o uspehu,« poudarja direktor tovarne DI (FH) Gerhard Wölfel. »Ta uspeh je posledica odličnega sodelovanja vseh sodelavk in sodelavcev. Zato se jim želim na tem mestu prisrčno zahvaliti. V prihodnost zremo s polnim elanom. Pomembno je, da svojo konkurenčnost dosledno razvijamo naprej in dnevno sledimo nenehnim izboljšavam.«
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper