Skupina BMW je v letu 2017 dostavila 100.000 elektrificiranih vozil

Sobota, 06 Januar 2018

BMW Group je v letu 2017 dostavilo več kot 100.000 elektrificiranih vozil strankam po vsem svetu, kar je zaznamovala svetlobna instalacija, ki je sedež podjetja BMW Group spremenil v »baterijo«. Podjetje BMW Group je ta svetleč simbol izbralo za predstavitev tehnoloških sprememb na področju mobilnosti.

Harald Krüger, predsednik upravnega odbora podjetja BMW AG, je povedal: „Ta 99 metrov visok simbol osvetljuje pot v dobo električne mobilnosti. Od uvedbe vozila BMW i3 naprej (torej od leta 2013) smo svojim strankam dostavili več kot 200.000 elektrificiranih avtomobilov. Do leta 2025 pa bomo svojim strankam ponudili 25 elektrificiranih modelov vozil. Ta uspeh nam je omogočila naša zgodnja usmerjenost v električno mobilnost – in električna mobilnost bo tudi v prihodnje moje merilo za naš prihodnji uspeh.

Električna mobilnost je bistveni element korporativne strategije NUMBER ONE > NEXT. Od leta 2021 naprej bo na voljo peta generacija tehnologij električnega pogonskega sklopa in baterije. Razširljivi modularni kompleti za elektrifikacijo bodo omogočili, da bodo lahko vse modelne serije vozil opremljene z vsako vrsto pogona. Za svojo električno blagovno znamko BMW i, ki je bila ustanovljena leta 2011, je podjetje že zagotovilo pravice za poimenovanje od BMW i1 do i9, pa tudi od BMW iX1 do iX9. Naslednje leto bo na trg vstopilo vozilo BMW i8 Roadster, leta 2019 pa mu bo sledilo povsem električno vozilo MINI; leta 2020 bo nato na trg vstopila električna različica vozila BMW X3 in leta 2021 vodilno vozilo blagovne znamke na področju novih tehnologij, vozilo BMW iNext, ki bo prvič v proizvodnem modelu vozila združilo električno mobilnost z avtonomno vožnjo in nove možnosti povezovanja v notranjosti vozila.

BMW Group ima vodilno mesto v primerjavi s svojimi konkurenti na področju registracije novih električnih in priključnih hibridnih vozil v Evropi, s tržnim deležem 21 odstotkov. To pomeni, da je delež podjetja BMW Group v segmentu elektrificiranih vozil več kot trikrat višji od tržnega deleža za običajne modele vozil. Medtem ko elektrificirana vozila zdaj predstavljajo dva odstotka novih registracij vozil pri vseh proizvajalcih v Evropi, je ta vrednost pri podjetju BMW Group že zdaj šest odstotkov. Na svetovnem trgu elektrificiranih vozil pa ima BMW Group 10-odstotni delež.

Svečana predaja v BMW Welt
80-letni voznik iz nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija je bil 100.000 stranka, ki je v letu 2017 izbrala elektrificirano vozilo podjetja BMW Group. Po svoje vozilo BMW i3 je prišel v BMW Welt v Münchnu, ključe pa mu je predal predsednik upravnega odbora podjetja BMW AG, Harald Krüger: „Vse generacije občutimo vznemirjenje, ki je povezano z električno mobilnostjo, in predaja 100.000. elektrificiranega avtomobila, ki smo ga letos pripeljali na ceste, je zame zelo poseben trenutek.

Svetleč simbol
Da bi ustrezno proslavili ta pomemben mejnik, se je ikonski stolp sedeža podjetja BMW, svetovno znan "štirivaljnik", s pomočjo svetlobne instalacije spremenil v štiri pokončno stoječe baterije, ki predstavljajo razmišljanje, usmerjeno v prihodnost, ki je temeljni del DNK podjetja BMW. Posebna osvetlitev se je projicirala na stavbo 18. decembra 2017 od 20. ure do polnoči.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper