500 izbrancev si je v živo ogledalo aston martina DB10

Sobota, 24 Oktober 2015

Aston Martin je ekskluzivno za novi film Spectre, o tajnem agentu Jamesu Bondu, razvil in izdelal model Aston Martin DB10. Kupe, ki ga bo večina sveta videla le na filmu, si je te dni na zgodovinskem sedežu podjetja, v Newport Pagnellu, lahko ogledalo 500 izbrancev, večinoma strank Aston Martina. 


Aston Martin je posebej za film Spectre, ki bo premierno predstavljen ta ponedeljek, 26. Oktobra, izdelal le deset vozil DB10. Vsam vozila so bila uporabljena v filmu, za različne naloge. Za svoje stranke pa je Aston Martin organiziral dogodek, na katerem so si ta poseben model lahko ogledali od blizu. Prisoten je bil tudi voznik kaskader Mark Higgins, ki je delil številne zanimivosti iz ozadja snemanja filma in seveda občutke vožnje astona DB10.


Obiskovalci ekskluzivnega dogodka "DB10 Tour at Aston Martin Works" so bili povabljeni na sedež Aston Martiin Works, v zgodovinski objekt, kjer je bil od nekdaj sedež znamke in kjer so do leta 2007 ročno izdelovali aston martine, sedaj pa opravljajo servise, restavriranje in prodajo starodobnikov. Poleg omenjenega DB10 so si lahko ogledali tudi enega izmed legendarnih večno lepih modelov DB5, ki je bil uporabljen v prejšnjem Bondovem filmu Skyfall.
 

Aleksander Praper