Magna Steyr ne bo več izdelovala aston martin rapida

Sreda, 08 Junij 2011
Aston Martin je danes potrdil, da pričenjajo s selitvijo proizvodnje štirivratnega modela Rapide v domač proizvodnji obrat Gaydon, kjer naj bi v drugi polovici leta 2012 že stekla polna proizvodnja.



V letu 2008, po polletnem preučevanju zmožnosti proizvodnje v Gaydonu, je Aston Martin sklenil dogovor o proizvodnji rapida z Magno Steyr, iz avstrijskega Gradca. Predserijska proizvodnja rapida se je v Magni Steyr pričela v četrtem kvartalu leta 2009, polna proizvodnja pa je stekla v 2010. Od takrat sta Aston Martin in Magna Steyr vzpostavila obojestransko zelo pozitivno partnerstvo, ki je pripomoglo, da je rapide dosegel izjemni nivo kakovosti izdelave in pri kupcih ter v strokovnih krogih požel številne pohvale. Tri leta po prvotni proučitvi proizvodnje je obrat v Gaydonu bolj fleksibilen, učinkovit in utečen. Čeprav se skupni volumen proizvedenih vozil ni bistveno spremenil, danes tam izdelujejo osem modelnih linij plus pet njihovih izvedb, medtem, ko so pred leti izdelovali tri modelne linije plus dve izvedbi. Tokrat je izvedljiva tudi proizvodnja rapida.

Dr. Urlich Bez, izvršni direktor znamke Aston Martin, je novico komentiral: »Želim poudariti našo zahvalo Magni Steyr in njihovi motivirani ekipi, ki je v zadnjih letih postala del družine Aston Martin in izpolnila vse naše zahteve in pričakovanja.«