Aston Martin odprl salon pri sedežu podjetja

Petek, 11 Maj 2012

Aston Martin Works, uradna divizija te britanske znamke za servisiranje in restavratorstvo modelov Aston Martin, je odprla luksuzni salon ob zgodovinskem domu znamke – v kraju Newport Pagnell.


Impresivna stavba nadaljuje slog upravne zgradbe Aston Martina. V njej bo prostora za 10 vozil, postavljena pa pa je na pročelje povsem prenovljene lokacije, na ulici Tickford Street, nasproti originalne stavbe, kjer se je pričela pisati zgodovina tega podjetja. Nov salon je oblikovan tako, da podkrepi luksuzno vzdušje avtomobilov in naj bi bil v bodoče stičišče ljubiteljev znamke Aston Martin. Poleg novih modelov bo ponujal tudi pazljivo izbrana rabljena vozila in izdelke iz Aston Martinovih kolekcij dodatkov.

Za prodajnim salonom so locirane povsem prenovljene delavnice za servisiranje in restavriranje, ki letno obdelajo okoli 2500 aston martinov. Novi prodajni salon tako dopolnjuje namen celotnega kompleksa v mesto, kjer z enim postankom opravite vse v zvezi z Aston Martinom. Ta je domoval v kraju Newport Pagnell od leta 1957, po pol stoletja pa so sedež znamke preselili na novo lokacijo Gaydon.

Aleksander Praper