Prvi aston martini vulcani dostavljeni kupcem na poseben način

Četrtek, 25 Februar 2016

Prvi lastniki aston martina vulcana so prejeli svoje avtomobile, še pred tem pa okusili predstavitev njegovih zmogljivosti. Aston Marttin je namreč prve stranke popeljal na dirkališče Yas Marina, v Abu Dhabi, in jim tam pripravil urjenje vožnje pod vodstvom tovarniškega voznika Aston Martina – Darrena Turnerja.

Aston martin vulcan je plod dolgih dirkaških izkušenj te luksuzno-športne britanske znamke. Superšportni avtomobil, ki je namenjen zgolj za dirkališča, iz 7-litrskega V12 motorja iztisne 820 KM in dizajn znamke aston martin interpretira na še posebej agresiven način.

Aston Martin je za model Vulcan, ki ga bodo izdelali le v 24 primerkih, razvil poseben program za lastnike, kar vključuje tudi treninge, ki lastnikom pomagajo iz svojega avtomobila iztisniti maksimum. Kupci vulcana so v Abu Dhabiju sprva opravili treninge na modelih V12 Vantage in Vantage GT4, nakar so se v svojih vulcanih odpravili na dirkališče Formule 1, kjer so pod skrbnim nadzorom iz kroga v krog prejemali inštrukcije in izboljševali svoje znanje tokom dneva in tudi ponoči, da so tako izkusili spremembe ob različnih okoliščinah.
 

Aleksander Praper