Ana Theresa Borsari – generalna direktorica znamk Peugeot in Citroën za Slovenijo

Torek, 22 November 2011
V okviru že omenjene reorganizacije skupine PSA Peugeot Citroen, je prišlo do sprememb tudi v vodstveni strukturi obeh podjetij v Sloveniji. Ana Theresa Borsari je imenovana za generalno direktorico znamk Peugeot in Citroën za Slovenijo. Z novo funkcijo bo nastopila 1. januarja 2012. Njen nadrejeni bo Jean-Philippe Imparato, novi komercialni direktor za Evropo skupine PSA Peugeot Citroen.



Generalna direktorica znamk Peugeot in Citroën za Slovenijo, Ana Theresa Borsari, bo odgovorna za:
  • doseganje poslovne in gospodarske učinkovitosti obeh znamk  in
  • izvrševanje strategije razvoja in napredovanje znamk Peugeot in Citroen
Pod njenim vodstvom bosta delovala direktor Peugeota za Slovenijo in direktor Citroëna za Slovenijo, ki bosta spodbujala in razvijala prodajo in mrežo znamke, za katero bosta odgovorna. S 1 januarjem bo direktor Peugeota za Slovenijo postal Jožko Tomši, direktor Citroëna za Slovenijo pa Roland Van Ro.

Ta tri imenovanja so del nove organizacijske strukture vodstva skupine PSA Peugeot Citroen, katere osrednji cilji so:

  • krepitev razvijanja strategije in identitete obeh znamk na svetovni ravni in
  • poenostavitev in izboljšanje učinkovitosti prodajnih dejavnosti v Evropi.


Kratka biografija Ane Therese Borsari

Ana Theresa Borsari je 40-letna Brazilka, ki se je skupini PSA Peugeot Citroen pridružila leta 1995. Delovala je na področjih marketinga, razvoja mreže in kvalitete pri Peugeotu Brazilija ter kot koordinatorka  regije Južna Evropa za Peugeot, na sedežu znamke  v Parizu. Od aprila letos je generalna direktorica Peugeota Slovenija. Od 1.1.2012 generalna direktorica Peugeota in Citroena v Sloveniji.