Aston Martin bo za Japonsko daroval direktorjevega rapida

Sreda, 18 Maj 2011
Izvršni direktor Aston Marina, dr. Ulrich Bez, bo na vsakoletni dražbi Bonhams, v Newport Pagnellu, za dobrodelne namene podaril svoj službeni model Rapide. Izkupiček od prodaje avtomobila bo namenjen žrtvam potresa in cunamija na Japonskem. V podporo temu dejanju se bo tudi organizator dražbe Bonhams odrekel svoji proviziji.



Dr Ulrich Bez je ob tem izjavil: ”Nedavni dogodki na Japonskem so se dotaknili vseh in pri Aston Martinu nismo izjema. Po mnogo letih prisotnosti na tem trgu in dobrih odnosih z japonsko avtomobilsko industrijo v nedavnih projektih, imamo v tej regiji dosti prijateljev in želimo narediti nekaj, da bi pomagali. Bonhams Aston Martin Auction je dražba, ki se nam je zdela primerna platforma, da nagovorimo širšo družino Aston Martin, da podprejo naš namen, zato bomo na dražbi ponudili rapida, ki sem ga jaz osebno uporabljal v moji vlogi izvršnega direktorja znamke in z njim predstavljal znamko Aston Maritin na številnih dogodkih v Veliki Britaniji in Evropi. Upam, da bo ta odličen avtomobil uspel zbrati čim višjo  vsoto za ta namen.”

Omenjeni rapide je bil leta 2009 izdelan po naročilu za uporabo dr. Ulricha Beza, ima serijsko številko F00039, volan na desni, kovinsko modro bravo karoserije, črno usnje s sivimi šivi, orehove lesene vložke, ogrevane in hlajene sedeže, DVD zabavni sistem za zadnje potnike in integriran daljinec za garažna vrata.

Bonhams Aston Martin Auction bo potekala v soboto 21. maja, na uradnem servisu Aston Martina, pri sedežu družbe, v Newport Pagnellu.