Aston martin cygnet bo dokazoval svojo varčnost

Petek, 29 Julij 2011
Aston Martin je na Bridgestonov Eco-Rally prijavil dva modela Cygnet. To bo hkrati prva tovrstna predstavitev Aston Martinovega mestnega malčka in tudi prvi nastop te znamke na eko reliju. Slednjega se udeležujejo najbolj okolju prijazna vozila iz celega sveta, ob podpori iniciative njegovega kraljevega visočanstva princa Walesa, za vzpodbujanje okolju prijaznega sloga življenja.



Ročno izdelana cygneta bosta na tekmovanju dokazovala nizko svojo ekološko usmerjenost. Po uradnih podatkih namreč na kilometer v ozračje model Cygnet izpusti 116 gramov ogljikovega dioksida. Eden izmed cygnetov bo obarvan v sejšelsko modro bravo, enak odtenek kot je krasil Aston martina DB6 mark II na poroki grofa in grofice Cambridgea na njun poročni dan. Poleg dveh uradnih avtomobilov bo dogodek podpiral še cygnet v barvi Flouro Orange, ki je značilna za londonskega oblikovalca Toma Dixona.

Tekmovalna cygneta bosta na relaciji Oxford - London vozila uradni Aston Martinov dirkač Darren Turner in Aston Martinov direktor posebnih projektov ter motošporta, David King