Aston Martin ima novega velikega vlagatelja

Petek, 07 December 2012

Aston Martin je pridobil novega velikega delničarja, italijansko investicijsko podjetje Investindustrial, ki je v podjetje Aston Martin vložilo 150 milijonov funtov, za pridobitev 37,5-odstotnega deleža. Z novimi investicijami bo Aston Martin nadaljeval ambiciozen plan dolgoročne rasti.


Predsednik Aston Martina, David Richards, je povedal: “Veseli me, da se je Investindustrial odločil postati velik vlagatelj v znamko Aston Martin. V preteklih petih letih smo naredili zelo velik napredek ob podpori lastnika Investment Dar. Nova vlaganja s strani Investindustrial bodo Aston Martinu pomagala zagotoviti edinstven položaj v avtomobilski industriji. S tem partnerstvom in nadaljevanjem investicij Investment Dar se veselimo realizacije naših zanimivih bodočih načrtov.

Predstavniki novega vlagatelja Investindustrial pa so napovedali,da se veselijo sodelovanja z upravo in uspehov, kakršne so dosegali pri znamki Ducati, ko so pomagali povečati modelno paleto in razširiti zastopstva po celem svetu. Aston Martin bo takšno podporo potreboval, saj v bodočih petih letih načrtuje pol milijona funtov vlaganj v nove izdelke in tehnologije. Aston Martin bo svoj sedež in proizvodnjo še naprej ohranil v mestu Gaydon, kjer 1600 delavcev skrbi za izdelavo novih modelov.

Aleksander Praper