Aston Martin ima s Kitajsko ambiciozne načrte

Sreda, 20 Julij 2011
Aston Martin je, podobno kot ostali proizvajalci prestižnih vozil, začutil pomembnost ogromnega kitajskega trga. Po predstavitvi modelov Virage in Vantage S sedaj načrtujejo širitev prodajne mreže. Po vstopu na Kitajsko, leta 2008, je Aston Martin odprl štiri predstavništva. Tokrat bodo štiri odprli kar v roku enega leta, saj so na podlagi lanskega 25-odstotnega povečanja prodaje na Kitajskem začutili velik potencial za prodajo njihovih vozil.



Izvršni direktor Dr. Ulrich Bez je komentiral: “Sedaj je pravi čas, da pospešimo našo rast na Kitajskem. Vzeli smo si čas, da smo postopoma vzpostavili temelje in si zagotovili dolgoročno stabilnost znamke Aston Martin v regiji. Na podlagi pozitivnih reakcij kupcev, je sedaj čas, da povečamo našo prisotnost, saj Kitajska povsem očitno postaja največji svetovni trg za luksuzne izdelke. S tem bomo postali tudi manj odvisni od klasičnih zahodnih trgov. Skupaj z investicijami v prodajno-servisno mrežo bomo razvili novo organizacijo in vzpostavili našo regijsko pisarno v Šanghaju.”



Aston Martin v globalnem merilu premore 135 prodajnih mest v 42 državah. Na podlagi globalizacijskega načrta so v zadnjem obdobju vstopili na trge Južne Amerike, Indije, Tajvana in Turčije.