Aston Martin in Zagato razvijata novega eksota!

Četrtek, 12 Maj 2011
Ob 50-letnici slavnega modela Aston Martin DB4GT Zagato sta dve priznani znamki ponovno združili moči. Rezultat sodelovanja bo viden že kmalu – na razstavi elegantnih vozil Villa D’Este concours d’Elgance, ki bo potekala 21 maja. Kmalu za tem pa bo novo vozilo svoje sposobnosti predstavilo na dirkališču Nürburgring.



Značilnosti britanske znamke Aston Martin in prepoznavnega italijanskega oblikovalskega sloga studia Zagato so se tokom zgodovine združile že večkrat. Prvič v letu 1961, ko je Aston Martin iskal rešitve, kako znižati maso modela DB4GT. Takrat sta Elio in Gianni Zagato svoje predloge pripravila v zgolj enem tednu! Izdelanih je bilo 19 vozil in vsa so še danes ohranjena. Vsi avtomobili so bili izdelani s težnjo po čim manjši masi, kar nekaj izmed njih pa jih je dosegalo uspehe na priznanih dirkališčih.

Tudi kasnejši izdelki sodelovanja obeh priznanih znamk so predstavljali ljubiteljske, zbirateljske avtomobile. V letu 1986 je nastal V8 Vantage Zagato, kasneje pa še V8 Zagato Volante. Leta 2002 je bil zadnji plod sodelovanja DB7 Zagato, ki so ga izdelali v 1000 primerkih. Ob 50-letnici nastaja torej novo sodelovanje, polno pričakovanj po prikazu novodobne ikone kot je bil v svojem času DB4GT Zagato. Sodelovanje pa se ne bo omejilo le na predstavitveni model, temveč bo v letu 2012 prešlo tudi v serijsko proizvodnjo.