Aston Martinova spletna stran nagrajena

Sobota, 03 November 2012

Znamka luksuznih britanskih avtomobilov Aston Martin, je te dni prejela priznanje za najboljšo spletno stran v britanski avtomobilski branži. Spletna izkušnja, ki jo obiskovalci dobijo na naslovu www.astonmartin.com naj bi jim postregla s preprosto logiko in občutkom prestiža, kot ga lahko pričakujejo od avtomobila.


Nagrado ‘Best Manufacturer Website’ je v okviru podelitve “Ewards” Aston Martinu podelil avtomobilski medij Car Dealer. V utemeljitvi so povedali, da avtomobilska podjetja z orjaškimi proračuni na področju spletnih aktivnosti lahko ustvarijo praktično vse, kar danes tehnologija ponuja. Le malo pa jih ustvari stran, ki obiskovalcu ponudi izkušnjo in občutja v skladu z značajem vozil. Ravno top pa je pri podeljevanju te nagrade pomembno – spletna stran naj bi potencialnemu kupcu dala jasen občutek, kaj bodo kupili pri prodajalcu. V primeru Aston Martina torej stran nazorno prikazuje močne športne avtomobile na luksuzen način, kakršnega so kupci vajeni.

Spletna stran www.astonmartin.com je v zadnjih 12 mesecih podvojila število klikov, število obiskovalcev pa se je povečalo za 20 %. Največji obisk so doživeli tri dni zapored – ob predstavitvi novega modela Vanquish.


Aleksander Praper