BMW clean energy na ministrski konferenci Eureka, v Ljubljani

Četrtek, 05 Junij 2008

BMW Group, družba odgovorna do okolja in družbe, od 3. do 6. junija v sklopu dogodka EUREKA v Hotelu Union v Ljubljani predstavlja tehnologijo BMW CleanEnergy. V okviru tega projekta so pri BMW razvili pionirsko tehnologijo avtomobilskega motorja s pogonom na vodik. BMW Hydrogen 7 je tako prva luksuzna limuzina na svetu, ki jo poganja vodik.  Z limuzino BMW Hydrogen 7 se bodo udeleženci lahko 5. in 6. junija zapeljali po Ljubljani..

Po dogodku 26. marca 2008 v Narodni galeriji v Ljubljani, ko je bilo v Sloveniji premierno predstavljeno vozilo BMW Hydrogen 7, BMW Group ta teden v sklopu ministrske konference EUREKA predstavlja projekt Clean Energy in vozilo BMW Hydrogen 7. „BMW CleanEnergy, responsibility with performance” je strategija, kjer BMW razvija tehnologijo, ki strmi k večji družbeni odgovornost in odgovornosti do okolja, hkrati pa drži obljubo dinamičnih in zmogljivih motorjev ter s tem zagotavlja užitek do vožnje. Skupina BMW tako izziva svoje partnerje s področja znanosti, industrije, energetike in politike, da nadaljujejo z razvojem infrastrukture in tehnologij na osnovi nove energije – vodika.

BMW Hydrogen 7 je prvo luksuzno vozilo z novim avtomobilskim motorjem, posodo za gorivo in ustrezno elektroniko, ki ima enako visoke standarde kot veljajo za druga BMW vozila. Vožnja z avtomobilom na vodikov pogon še vedno zagotavlja enak užitek kot vožnja z drugimi vozili BMW. BMW v novi tehnologiji združuje odgovornost do okolja, užitek v vožnji in mobilnost, kot jo zahteva prihodnost.  5. in 6. junija se bodo lahko udeleženci ministrske konference EUREKA in ostali zainteresirani po predhodni prijavi tudi zapeljali z limuzino BMW Hydrogen 7.

EUREKA je evropski neodvisni raziskovalni program za podporo industrijskemu razvoju, ki je bil ustanovljen leta 1985. Danes ima EUREKA 38 članic.  Ministrska konferenca, ki se bo odvijala 6. junija bo najvišji dogodek v času enoletnega predsedovanja Slovenije tej pobudi.

 

BMW Group Slovenija