BMW danes praznuje 100 let

Ponedeljek, 07 Marec 2016

Pred nekaj dnevi smo že objavili zanimivo čestitko Mercedes-Benza BMW-jevim delavcem, danes pa je parv tisti dan, ki se smatra za stoti rojstni dan znamke BMW. S slavnostnim dogodkom BMW pričanja tudi z izvajanjem aktivnosti v počastitev 100-letnice.

Znamka BMW (Bayerische Motorenwerke) je svojo zgodovino pričela leta 1916, kot Bayerische Flugzeugwerke AG, naslednica letalskega podjetja Gustav-Otto-Flugmaschinenfabrik. Podjetje je nato dejavnost širilo iz izdelave letalskih motorjev, motorjev za motocikle in motociklov na izdelavo licenčnih avtomobilov. Leta 1932 je BMW izdelal prvi avtomobil, ki je bil plod lastnega razvoja - BMW 3/20 PS. V drugi tretjini 20 stoletja pa se je znamka z logotipom vrtečega propelerja razvila v eno najbolj prepoznavnih in uspešnih avtomobilskih ter motorističnih znamk.

Ob stoletnici BMW načrtuje več posebnih aktivnosti in hkrati napoveduje tudi smernice delovanja za prihodnost, med drugim vidijo veliko priložnost v avtonomnih in električnih vozilih. Ob praznovanju 100-letnice so predstavili spremenjeno celostno podobo podjetja, poseben jubilejni logo in koncept aBMW vision next 100, ki nakazuje tehnično in oblikovno vizijo prihodnosti.

Praznovanje lahko od 15. ure dalje spremljate tudi v živo (kasneje kot posnetek):




Aleksander Praper