BMW Group vabi k sodelovanju inovativne startupe

Četrtek, 09 April 2015

Novo ustanovljeni BMW Startup Garage se pripravlja na izkoriščanje potenciala posebej inovativnih startupov. Z BMW Group Garage BMW Group nadaljuje sodelovanje s startup podjetji. Kombinacija vpliva strateškega in globalnega načrtovanja velikih korporacij s kulturo neprestanih inovacij, kreativnosti in drznosti, ki označujejo uspešne startupe, se je že večkrat izkazala za zmagoviti recept. Poleg BMW Group Garage tudi naložbeni kapital podjetja BMW i Ventures spodbuja izmenjavo z mladimi podjetji, ki razvijajo inovativne rešitve za urbano mobilnost.

BMW Group je združil moči s Centrom za inovacije in ustvarjanje poslovanja (UnternehmerTUM), na tehnični univerzi v Münchnu, z namenom vzpostavitve ''TechFounders'' programa za pospeševanje tehnoloških startupov. Program pospeševanja predstavlja inovativne tehnologije, izdelke in storitve v zgodnji fazi z možnostjo skupnega dela v startup ekipah. Načeloma se lahko prijavijo vsi startupi iz kateregakoli dela sveta. Program ni omejen na podjetja iz avtomobilskega sektorja, pač pa na vse tehnologije, ki se lahko uporabijo v avtomobilski industriji.

Do sedaj je bilo za startupe težko predstaviti svoje ideje podjetjem – notranji procesi in postopki velikih korporacij lahko namreč vzamejo pogum mladim podjetjem. Z bolj enostavnimi in učinkovitim procesi BMW Startup Garage omogoča hitro in fleksibilno sodelovanje med projekti. S tem se lahko več startupov hitro prepozna in integrira. Vsa zainteresirana startup podjetja se lahko preko spleta prijavijo na BMW Startup Garage. Selekcijo opravi neposredno BMW Startup Garage, v tesnem sodelovanju z inovacijsko ekipo in relevantnimi oddelki znotraj BMW Group. Izbrani startupi gredo nato skozi poseben program, ki traja nekaj mesecev. V jedru programa je razvoj funkcionalnega prototipa z aplikacijami, ki so relevantne za BMW Group. Startupi dobijo tudi pomoč pri gradnji svoje mreže znotraj podjetja in oblikovanju plana poslovanja.

Prijavljena podjetja se morajo vseeno spopasti s številnimi zahtevami: ''Iščemo dobre startupe in ne dobre izumitelje,'' pravi Matthias Meyer. ''Vsak, ki se želi prijaviti mora poleg dobre ideje prinesti s seboj tudi dobro ekipo, saj lahko ideje uspešno delujejo samo z vrhunsko ekipo.''
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper