BMW i od danes uradno tudi v Sloveniji

Četrtek, 12 Marec 2015

Znamka BMW i je danes uradno vstopila na slovenski trg. BMW i predstavlja celotno vrednostno verigo, dodatne mobilne storitve in svežo opredelitev »premium«, ki temelji na trajnostnem razvoju. V Kristalni palači, v ljubljanskem BTC, so odprli prvi BMW i salon, ki ga bo vodil pooblaščeni BMW i prodajalec in serviser Avto Aktiv. Tam sta že na voljo modela BMW i3 in BMW i8.

Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija, je ob lansiranju znamke BMW i dejal: »BMW i predstavlja celoviti pristop k trajnostni mobilnosti brez emisij. Z BMW i ponujamo rešitve prihodnosti že danes.«
 
Na novinarski konferenci ob uradnem lansiranju znamke BMW i v Sloveniji je znamko BMW i predstavil Daniel Gamber, projektni vodja pri znamki BMW i. Gamber je v svoji predstavitvi izpostavil globalne trende, ki potrjujejo, da je elektromobilnost ne samo privlačna, pač pa tudi logična pot prihodnosti. Trendi namreč nakazujejo, da bo do leta 2030 več kot 60 % svetovne populacije živelo v mestih, prihaja do povečanja gostote prometa v urbanih okoljih, večje družbene in okoljske odgovornosti pri ljudeh, obenem pa strožjih regulacij izpustov emisij. Gamber je izpostavil zanimiva dognanja: »Okolje se spreminja, vendar imamo pri BMW Group pravo strategijo za prihodnost. Vizionarski vozili BMW i3 in BMW i8 sta plod dolgoletnih raziskav in inovativnih pristopov k razvoju novih tehnologij. Vozili predstavljata vizionarsko znanje in tehnologijo na področju učinkovitosti, vozne dinamike, tehnoloških inovacij in oblike.«


BMW i salon v Kristalni palači

Prvi BMW i razstavni salon so danes uradno odprli v pritličju Kristalne palače, v ljubljanskem BTC. Uradni BMW i prodajni zastopnik in pooblaščeni servisni partner je podjetje Avto Aktiv. V ljubljanskem salonu BMW i bo stranke pričakalo prijazno in strokovno usposobljeno osebje, ki bodo ponudili atraktivno produktno predstavitev in predstavili najnovejše izdelke iz poprodajne in BMW i Lifestyle kolekcije. Kupcem bodo ponudili testno vožnjo, ugodne finančne rešitve in rešitve fleksibilne mobilnosti. Za vsako stranko bodo izbrali individualni pristop, ki bo naredil BMW i izkušnjo posebno.


BMW i

BMW i je predan ustvarjanju inovativnih vozil in mobilnih storitev s premium značajem, ki se osredotoča na trajnostni razvoj. BMW i si prizadeva dosegati ravnovesje med individualnimi potrebami in zahtevami globalne mobilnosti.



Predanost BMW Group k trajnosti je vgrajena v korporativno strategijo in velja za enega izmed bistvenih principov, ki se uveljavlja skozi celotno vrednostno verigo podjetja. Električni motor, elektronika pogonskega sklopa in litij-ionska baterija, ki jih je razvil BMW Group za BMW i3, so primeri tehnologije BMW eDrive. Oznaka BMW eDrive obsega vse koncepte BMW, ki prinašajo izključno električni način vožnje brez emisij ter tako predstavlja nov steber sklopa EfficientDynamics.

 
BMW i3

BMW i3 je rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih okoljih. Je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon.

Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, značilen pogon na zadnja kolesa in revolucionaren koncept lahke konstrukcije, poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.

 
BMW i8

BMW i8 je najbolj napredno športno vozilo in prvo plug-in hibridno vozilo znotraj BMW Group. Izstopajoče oblikovani 2+2 sedežni kupe zaznamuje tudi lahka gradnja. Kljub okoljski prijaznosti BMW i8 zagotavlja dinamiko športnega vozila (0 - 100 km/h v 4,4 sekunde) skupaj s porabo goriva in emisijskimi izpusti na ravni majhnega mestnega vozila (2,1 l / 100km / 49 g CO2/km).

V okviru mestnih relacij omogoča vožnjo z električnim pogonom, na medkrajevnih odsekih pa mu bencinski motor pripomore do športnih lastnosti.

 
Cene za slovenski trg

Električni BMW i3 bo v Sloveniji na voljo od 36.550 €, hibridna izvedba - z motorjem za podaljšanje dosega – pa od 41.200 €. Cena za športni BMW i8 se prične pri 136.800 €.


Aleksander Praper