BMW in PSA v novi fazi bencinskih motorjev

Torek, 09 Februar 2010

Norbert Reithofer, predsednik nadzornega sveta BMW AG, in Philippe Varin, predsednik uprave PSA Peugeot Citroën, sta 27. januarja v Parizu podpisala dogovor o novi fazi sodelovanja.

Obe družbi sta sklenili, da bosta skupaj razvili novo generacijo 4-valjnih bencinskih motorjev EURO 6.  Dosedanji skupaj razviti motorji opremljajo model MINI in modele znamk Peugeot in Citroen.

Obe družbi sta tudi potrdili pripravljenost po sodelovanju na drugih področjih delovanja, tako na področju sestavnih delov kot sklopov, s ciljem doseganja večjih sinergij pri razvoju, nabavi in proizvodnji.

« Naša industrijska sodelovanja s partnerji so bila zmeraj uspešna, kar še zlasti velja za sodelovanje s PSA. Veseli nas nadaljnje sodelovanje na področju motorjev, proučujemo pa tudi možnosti  prihodnjih sodelovanj, » je dejal Norbert Reithofer.

Philippe Varin, predsednik uprave PSA Peugeot Citroën, je poudaril : « Ta novi dogovor o sodelovanju z BMW potrjuje dosedanje uspešno sodelovanja med obema skupinama. Skupaj smo od leta 2006 izdelali 1,3 milijone motorjev. Prepričan sem, da bo ta nova generacija, v skupnem sodelovanju, prav tako uspešna. »

 

BMW Group Slovenija