BMW inovacije na Consumer Electronics Show (CES) 2015

Nedelja, 04 Januar 2015

Na sejmu Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegasu, ki bo potekal med 6. in 9. januarjem 2015 bo BMW predstavil konceptno vozilo, ki prikazuje vrsto svetlobnih inovacij, ki jih lahko pričakujemo v prihodnosti, ob tem pa bo okrepil svoj vodilni položaj na področju svetlobne tehnologije.

Sorodni članek:

BMW laserska tehnologija postane inteligentna zahvaljujoč povezljivosti.

Laserska tehnologija, ki se je premierno pokazala v BMW i8 postavlja merila pri dosegu in intenzivnosti. S 600 metri dosega ima BMW laserska tehnologija skoraj dvakrat večji domet kot konvencionalni žarometi. Na CES se bo BMW laserska tehnologija predstavila v obliki inteligentnega sistema osvetlitve s pomočjo kamer, senzorjev ter sistemov vozne asistence in s tem nakazala raznolike možnosti uporabe v prihodnosti.
 
OLED tehnologija za zadnje luči odpira nove možnosti.

BMW je že predstavil dolge luči v OLED tehnologiji s konceptom BMW Vision Future Luxury leta 2014. V nasprotju z LED lučmi, ki imajo točkovno svetlobo, ustvarjajo OLED luči enotno svetlobo preko celotne svoje površine. Elementi luči so zelo tanki, saj merijo zgolj 1,4 milimetra. To omogoča individualnim modulom, da se aktivirajo ločeno in odpirajo nove možnosti za oblikovanje zadnjih luči.
 
S predstavitvijo BMW organskih luči z OLED tehnologijo v Las Vegasu BMW razkriva izjemen pogled na potencial, ki ga ponuja ta inovativna tehnologija.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper