BMW-ja M3 in M4 dobila priznanje Auto Bild Sports Cars of the Year

Sreda, 03 December 2014

Zgolj nekaj mesecev po lansiranju na trg sta nova BMW M3 limuzina in BMW M4 coupé dobila nagrado »Auto Bild Sports Cars of the Year«. Glasovanje bralcev v organizaciji avtomobilske revije »Auto Bild Sportscars« je BMW M3 limuzino s 30,21 odstotki glasov izbralo za zmagovalca kategorije serijsko proizvedenih limuzinskih modelov. Medtem ko je BMW M4 coupé s 16,67 odstotki glasov osvojil prvo mesto v kategoriji serijsko proizvedenih coupé modelov.

»Auto Bild Sportscars« pripada skupini Auto Bild Group, največji skupini revij z avtomobilskega področja v Evropi. Bralci so za avtomobile glasovali preko spleta na »autobild.de«; pri tem so lahko izbirali med 143 avtomobili v 17 kategorijah. Nagrada »Auto Bild Sports Cars of the Year« je bila letos podeljena že trinajstič in je ena izmed najpomembnejših nagrad za športne avtomobile v Nemčiji. Podelitev nagrad je potekala na »Race Night« v okviru Essen Motor Show 2014.

BMW M3 limuzino in BMW M4 coupé žene na novo razviti vrstni šestvaljnk, ki s pomočjo M TwinPower Turbo tehnologije razvije 317 kW (431 KM)n ter največji navor 550 Nm. BMW M3 Limuzina in BMW M4 Coupé s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko potrebujeta 4,1 sekunde za pospešek od 0 do 100 km/h.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper