BMW na specializiranem sejmu GPEC 2014

Ponedeljek, 01 September 2014

Sejem GPEC (General Police Equipment Exhibition & Conference) je največji specializiran sejem v Evropi, kjer razstavljavci predstavljajo policijsko opremo in varnostno tehnologijo. Letos BMW znova predstavlja raznovrstno ponudbo praktičnih in specializiranih reševalnih ter varnostnih vozil, ki izpolnjujejo najvišje standarde, ne le pri zmogljivosti, funkcionalnosti in varnosti, temveč tudi pri učinkovitosti in porabi goriva.

V okviru tega pomembnega industrijskega in tehnološkega sejma, bo osmi dogodek GPEC obiskovalcem ponudil mednarodno komunikacijsko platformo javnih služb, kot so policija in druge varnostne ter reševalne službe. Zadnji dogodek GPEC 2012 je privabil več kot 6.500 obiskovalcev iz 59 držav, na njem pa je svoje izdelke predstavljalo skoraj 500 domačih in mednarodnih razstavljavcev iz 29 držav in petih kontinentov.
 
Na sejmu GPEC bo BMW predstavil sedem reševalnih in varnostnih vozil ter motornih koles, med katerimi bosta tudi novi BMW X5 Security Plus (VR 6 – BRV 2009) in najnovejši, obsežno prenovljen BMW X3 xDrive. BMW X5 Security (VR 4 – BRV 2009) bo prvič prikazan skupaj s helikopterskimi nosili za reševanje. Model BMW X5 Security je primeren za različne reševalne namene in nudi dragoceno asistenco zlasti v primerih, kjer ponesrečenci potrebujejo nujno zdravniško oskrbo. Razstavljeno ponudbo avtomobilov bo v videu zasledovanja neoznačenega policijskega avta, zaokrožil BMW 530d Limuzina.

Na ogled bosta tudi modela motociklov BMW R 1200 RT in BMW F 800 GT za potrebe varnostnih in reševalnih služb. Med razstavljenimi eksponati na GPEC si bo mogoče ogledati tudi široko ponudbo posebne motoristične in varnostne opreme.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper