BMW prisoten na svetovnem pokalu v biatlonu na Pokljuki

Sobota, 15 December 2012

Pokljuka letos obeležuje 20-obletnico prvih tekmovanj za svetovni pokal v biatlonu na slovenskih tleh in po enem letu premora je Mednarodna biatlonska zveza Pokljuko ponovno uvrstila na tekmovalni koledar. V štirih tekmovalnih dneh od 12. do 16. decembra se karavana najboljših svetovnih biatloncev meri na progah pod Viševnikom.  Prisotno je tudi podjetje BMW, ki se že tretje leto zapored predstavlja kot uradni partner IBU svetovnega pokala in svetovnega prvenstva v biatlonu.



Na Pokljuki so v preteklih letih nastale številne zanimive biatlonske zgodbe in verjamemo, da se bo tradicija nadaljevala tudi letos. Podjetje BMW bo obiskovalcem predstavilo prav posebno zgodbo o uspehu in sicer se bodo lahko pobližje spoznali z inteligentnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive, za kar je Pokljuka več kot idealno okolje. Na televizijskih ekranih bo v času tekem viden novi BMW serije 1, ki je odslej na voljo tudi s štirikolesnim pogonom xDrive, pri modelih BMW 120d xDrive in BMW M135i xDrive. Na Pokljuki si bo mogoče ogledati tudi razstavljena vozila, ki so opremljena z inteligentnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive.



Podjetje BMW se že več let udejstvuje v zimskih športih. Poleg uradnega pokroviteljstva IBU svetovnega pokala v biatlonu, se podjetje predstavlja tudi kot Premium partner FIS svetovnega pokala v smučarskih tekih, pri katerem je zagotovo najbolj poznana novoletna turneja FIS Tour de Ski, ki velja za najnapornejšo preizkušnjo v tekmovalni sezoni. Podjetje BMW tako zaokrožuje udejstvovanje v zimskih športih, kar se odlično ujema s filozofijo podjetja in inteligentnih štirikolesnim pogonom BMW xDrive.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper