BMW s strategijo 2015 obljublja še boljše zadovoljstvo strank

Sreda, 14 Januar 2015

BMW Group Slovenija je leto 2014 končal zelo uspešno. Z novo strategijo bodo v 2015 ponesli premium na naslednjo raven in še povečali zadovoljstvo svojih strank. Generalni direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet je na današnji novinarski konferenci predstavil prodajne rezultate za leto 2014 in strategijo poslovanja ter novosti, ki jih bodo predstavili v letu 2015.


Med novostmi v letu 2015 je za marec napovedano tudi lansiranje modelov BMW i na našem trgu


BMW Group v letu 2014

BMW Group je v letu 2014 na globalni ravni že četrtič zapored dosegel rekordno prodajo. Skupno je bilo prodanih 2.117.965 (+7,9 %) vozil BMW, Mini in Rolls-Royce, kar je več kot kadarkoli prej v zgodovini. Leto 2014 je bilo najboljše leto v zgodovini za znamko BMW. Skupno je bilo dostavljenih 1.811.719 vozil (+ 9,5 %). Približno 17.800 kupcev je v letu 2014 kupilo inovativna BMW i vozila, od tega 16.052 vozil BMW i3 in 1.741 BMW i8. Letna prodaja znamke Mini je kljub spremembam modelov ostala na približno enaki ravni kot lansko leto s skupno 302.183 dobavljenimi vozili (-1,0 %). Rolls-Royce je v letu 2014, že peto leto zapored, dosegel rekordno prodajo s 4.063 prodanimi enotami (+11,9 %). BMW Motorrad je že četrto leto zapored dosegel prodajni rekord, saj je prvič prodal več kot 120.000 maksi skuterjev in motornih koles (+ 7 %).

BMW Group v Sloveniji

BMW je bil znova vodilni v premium razredu vozil tudi v Sloveniji s 36,35 % tržnim deležem. Skupno je bilo v 2014 registriranih 1313 avtomobilov BMW. Mini je prispeval k uspešnemu letu s 74 avtomobili. Skupno število motornih koles BMW Motorrad, registriranih v Sloveniji, je znašalo 233, kar je rekord za BMW Motorrad v Sloveniji.

Številni novi in prenovljeni modeli v 2015

Tudi v letu 2015 bodo znamke BMW, Mini in BMW Motorrad v Sloveniji ponudile atraktiven portfelj novih in prenovljenih modelov. Med izpostavljenimi novostmi so: BMW serije 2 cabrio, nova BMW X5 M in BMW X6 M, BMW serije 7, Mini clubman, Mini John Cooper Works. V BMW serije 2, serije 3 in serije 4 bodo vgradili nekatere nove motorje s tehnologijo BMW TwinPower Turbo.

Lansiranje znamke BMW i v Sloveniji

Z odprtjem razstavnega salona v Ljubljani, v marcu 2015, se prične lansiranje znamke BMW i v Sloveniji. Slovenskim kupcem bosta na voljo električni BMW i3 in vtični hibrid BMW i8. BMW i v okviru portfelja 360° electric združuje široko paleto inovativnih produktov in storitev, med drugim tudi možnosti uporabe konvencionalnih avtomobilov za počitniška potovanja.

BMW stavi na zadovoljstvo strank

BMW Group Slovenija je leto 2015 začel z novo strategijo. Lothar Schupet je razložil: “Nadaljevali bomo po naši strateški poti proti dolgoročni dobičkonostnosti. Še naprej bomo ponujali celoten spekter premium mobilnosti in ga skušali za naše stranke dvigniti še za stopničko višje. Najbolj pomembno gonilo prodaje morajo biti naše odlične blagovne znamke, izjemni produkti in odlične storitve.

Že v letu 2014 so uvedli številne novosti, med njimi je neposredni servisni sprejem. Vsaka stranka ima namreč možnost, da skupaj s servisnim svetovalcem pregleda avtomobil, ko ga pripelje na servis. Servisni svetovalec stranki potem prijazno razloži vsa morebitna opravila, ki se bodo vršila na vozilu.

Predstavili pa so tudi številne inovativne nadgradnje s področja prodaje, poprodaje in finančnih storitev, ki jih bodo stranke deležne v letu 2015.

V prodajnem procesu bo stranke pričakalo novo celostno nakupno doživetje, pod imenom “Future Retail”. Eno izmed ključnih področij za zadovoljstvo strank so dodelane finančne storitve BMW Financial Services, ki bodo strankam omogočale vračilo, menjavo staro za novo ali nakup avtomobila po koncu obdobja financiranja. Stranke bodo na enem mestu uredile tudi zavarovanje in registracijo vozila. Z atraktivnim operativnim leasingom »All Inclusive« se bodo osredotočali na dodatno ponudbo za podjetja in podjetnike.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper