BMW uvaja linijo vozil BMW M Performance

Četrtek, 12 Januar 2012
Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo BMW M GmbH predstavil novo linijo, namenjeno voznikom, ki iščejo športno izkušnjo med vožnjo, obenem pa cenijo udobje in praktičnost vozil BMW. Linija BMW M Performance bo ponujala ekskluzivni nabor motorjev, vidno izboljšano agilnost in natančno krmiljenje med vožnjo. Temeljila bo na izkušnjah oddelka M GmbH.



Harmoničen splet zmogljivosti motorja, prenosa moči, sodobne karoserije in aerodinamičnega ravnotežja bo poskrbel za prikaz sicer znanih M genov – med vsakodnevno vožnjo in tudi sicer. Visoko zmogljiva vozila, ki jih ponuja BMW M GmbH, ponujajo prepričljivo izvedbo koncepta, ki temelji na dinamiki vožnje.

»Merimo na kupce, ki iščejo več čustev in več zmogljivosti med vožnjo, a vseeno nočejo kompromisov pri vsakodnevni vožnji z avtomobilom,« je povedal Dr. Friedrich Nitschke, direktor družbe BMW M GmbH. Nitschke je napovedal tudi nadaljnje modele v novi liniji in izpostavil, da bo v naboru vozil na voljo široka paleta različnih avtomobilov, tako z bencinskimi kot tudi dizelskimi motorji. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive bo prav tako igral vidno vlogo v avtomobilih BMW M Performance, je dodal.

»Avtomobili BMW M Performance temeljijo na izkušnjah BMW M GmbH,« je razložil G. Nitschke. Hčerinska družba skupine BMW Group se lahko zanese na desetletja izkušenj s športnimi avtomobili, ko je treba vrhunsko moč motorja prevesti v odlično dinamiko med vožnjo. Tovrstne izkušnje so tiste, ki avtomobile BMW M Performance »opremijo« z njihovo značilno osebnostjo.

Modeli nove linije sledijo stezi, ki jo je utrl model BMW M535i. Slednji je po predstavitvi, leta 1980, s svojo močjo, natančno izdelano karoserijo in subtilnimi dodatki pri oblikovanju osvojil srca kupcev, ki stavijo na zmogljivejša vozila. Kot novost med vozili družine BMW serije 5 je do leta 1987 doživel še dve generacijski posodobitvi, družbo pa mu je med modeli v družini delal BMW M5. »Naš cilj je, da z avtomobili BMW M Performance nadaljujejo to tradicijo,« je potrdil Nitschke.

Leto 2011 bo zapisano kot eno najbolj uspešnih let za BMW M GmbH od nastanka podjetja. Poleg modela BMW serije 1 M Coupe, s katerim se je BMW M GmbH prvič predstavil v segmentu premium kompaktnih vozil, je bil v lanskem letu uspešno predstavljen tudi novi BMW M5. Skorajšnja predstavitev avtomobilov BMW M Performance bo poskrbela za vrhunec v letu 2012 – v katerem bo med drugim premierno predstavljen tudi novi BMW M6.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper