BMW v Ženevi

Četrtek, 17 Februar 2011
BMW bo na letošnjem Mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi javnosti predstavil množico edinstvenih, novih razvojnih dosežkov na področju pogonskih sistemov in inteligentne povezave voznika, vozila in okolice. Vse inovacije prispevajo k nenehnemu izboljševanju učinkovitosti vozila in užitka v vožnji.

BMW Vision ConnectedDrive

Študija BMW Vision ConnectedDrive demonstrira sedanje in prihodnje metode mobilne povezave v posebej intenzivni obliki. Oblika in tehnologija tega spektakularnega roadsterja nedvoumno sporočata, da sta sestavni del povezanega sveta. Udobje, varnost in doživetje informativno-zabavnih vsebin v vozilu se lahko z inovativno funkcionalnostjo, ki se individualno prilagaja potrebam po meri voznika in ostalim potnikom, povzpnejo na novo raven.



BMW ActiveE
Z razvojem konceptov za električno mobilnost, predstavlja BMW javnosti nove pristope značilnega užitka v vožnji. V okviru razvojne strategije BMW EfficientDynamics, je povsem električen pogon prevzel ključno vlogo na področju mobilnosti brez CO2. Mednarodni avtomobilski salon v Ženevi 2011 bo prizorišče svetovne premiere BMW ActiveE, vozila brez emisij, ki nudi športen užitek v vožnji, tako značilen za blagovno znamko BMW.

BMW 320d EfficientDynamics Touring Edition
BMW 320d EfficientDynamics Touring Edition ima vgrajen štirivaljni dizelski motor s 120 kW/163 KM in porabi v povprečju po testnem krogu EU samo 4,3 litre na 100 kilometrov (CO2: 114 g/km). V srednjem segmentu premium vozil nudi BMW 320d EfficientDynamics Touring Edition, skupaj s podobno opremljeno limuzinsko različico, obljublja najboljšo kombinacijo užitka v vožnji in ekonomičnosti.



Novi BMW X1 xDrive28i in nova generacija 2.0-litrskih bencinskih motorjev
Ženevski avtomobilski salon bo prizorišče še ene svetovne premiere, novega BMW X1 xDrive28i in z njim tudi nove generacije 2.0-litrskih bencinskih motorjev. Bencinski štirivaljnik je zdaj prvič opremljen s tehnologijo motorja BMW TwinPower Turbo, polnilnim sistemom na osnovi principa dveh vhodov za izpušne pline (TwinScroll), neposrednim vbrizgavanjem bencina (High Precision Injection) in popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov (VALVETRONIC). Rezultat prepričljivo izpolnjuje začrtane cilje BMW EfficientDynamics – več užitka v vožnji pri občutno manjši porabi goriva in emisijah CO2.