BMW Welt vedno bolj popularen

Ponedeljek, 15 Avgust 2011
BMW Welt ostaja ena najbolj priljubljenih turističnih atrakcij na Bavarskem. Kmalu potem, ko so v oktobru 2007 odprli ta interaktivni avtomobilski prostor, so v marcu 2008 dosegli rekorden mesečni obisk – 216.600 obiskovalcev. V letošnjem juliju je ta rekord dosegel novo dimenzijo, s povečanjem obiska za 45 %, na preko 313.458  obiskovalcev.



Samo v tematskem DTM vikendu so zabeležili preko 38.000 obiskovalcev, ki jih je pritegnil bogat program – od Mini after race party do BMW M3 simulatorja. Poleg doživetja znamke BMW namreč BMW Welt zagotavlja pestro dogajanje – od razstav,  koncertov in zabav do družinskih dogodkov. Skoraj vsak dan leta lahko obiskovalci BMW Welt začutijo utrip mesta v enem najbolj aktivnih prireditvenih prostorov Munchna. Srce BMW Welt pa je vsekakor temeljita predstavitev znamke BMW, z  utrinki iz motošporta in proizvodnje,zgodovino ter vsemi novimi modeli.

Nedavna raziskava je pokazala, da je, še posebej za ameriške turiste, BMW Welt tretja najbolj pomembna znamenitost Munchna. Miks obiskovalcev sestavlja 32 % tujcev, med njimi pa so ravno Američani najmočnejša skupina, saj obsegajo 20 %. Rekord je v juliju dosegel tudi del, kjer lahko kupci osebno prevzamejo nova vozila. Pa čeprav morajo vozilo spraviti še do zelo oddaljenega doma, so tudi v tem delu Američani močno prisotni. Izmed 2181 osebnih prevzemov, je bilo 256 lastnikov novih BMWjev iz Amerike.