BMW X5 in mini ponovno na prvem mestu

Petek, 15 Februar 2008

BMW X5 in MINI sta po izboru bralcev priznane nemške avtomobilistične revije „Auto, Motor und Sport“ izbrana za „Najboljši avtomobil leta 2008“. Oba avtomobila sta v svoji kategoriji vozil suvereno pometla z vso svojo konkurenco..

Za MINI je to že osma zaporedna zmaga v tem razredu vozil. Tri druga in eno tretje mesto, ki so jih zasedli ostali aktualni modeli pri izvedeni mednarodni anketi, zaokrožujejo izjemen izkupiček BMW Group. Poleg tega se je razvojna strategija BMW EfficientDynamics okitila s prestižno nagrado Paul Pietsch, za posebej inovativen razvojni doprinos na področju avtomobilske industrije. Ta počastitev gre iz rok mednarodne žirije, ki jo sestavljajo strokovnjaki redakcije revije „Auto, Motor und Sport“, kot tudi 21 družabnih izdaj. Za razvojno strategijo BMW EfficientDynamics se torej nadaljuje niz prejemanja nagrad, med katerimi se v BMW vitrini že nahaja priznanje „Grüne Lenkrad“ nemškega tednika „Bild am Sonntag“, kot tudi druge pomembne mednarodno priznane nagrade, ki jih podeljujejo v Avstriji in Veliki Britaniji.

Pregled osvojenih nagrad BMW Group:
BMW X5 - zmagovalec v kategoriji terenskih vozil
BMW serije 1 – 2. mesto vozil nižjega srednjega razreda
BMW serije 3 – 2. mesto vozil srednjega razreda
BMW serije 5 – 2. mesto vozil zgornjega srednjega razreda
BMW serije 7 - 3. mesto v razredu luksuznih vozil
 
MINI – zmagovalec v segmentu majhnih vozil
MINI – zmagovalec v segmentu majhnih vozil/med uvoznimi vozili
 
BMW EfficientDynamics – nagrada Paul Pietsch za leto 2008
 Pri glasovanju za „Najboljši avtomobili leta 2008“ je bilo udeleženih okoli 243 000 bralcev iz 17 držav, med katerimi jih je skoraj 100 000 sodelovalo iz Nemčije. BMW X5 so bralci za svojega nespornega favorita v kategoriji „terenskih vozil“ izvolili s prednostjo petih odstotnih točk pred drugouvrščenim zasledovalcem. Ta uspeh je moč pripisati izjemni atraktivnosti Sports Activity Vehicle, ki se zrcali tudi preko prodajnih statistik. Z več kot 120 000 prodanimi vozili po vsem svetu, zavzema BMW X5 v letu 2007, suvereno pozicijo vodilnega pred vso ostalo konkurenco. Njegov zmagovalni pohod pa po drugi strani nadaljuje tudi MINI. Tako po točkovanju uvoznih vozil, kot po skupnem točkovanju bralcev revije „Auto, Motor und Sport“ se je to premium majhno vozilo, z več kot desetimi odstotnimi točkami naskoka pred najbližjim zasledovalcem nesporno zavihtelo na najvišje mesto. MINI se lahko pohvali z rekordno osmo zaporedno zmago, rekordna pa je tudi njegova prodajna statistika v letu 2007, saj je bilo v roke novih lastnikov po vsem svetu predanih več kot 222 000 vozil.

Nadvse pozitivni rezultati glasovanja do aktualnih modelov za „Najboljši avtomobil leta 2008“ s strani bralcev revije, sovpadajo z nenehno naraščajočim povpraševanjem po vozilih BMW Group. V letu 2007 je vodilni svetovni proizvajalec premium vozil nadaljeval z uspešno začrtano strategijo in zabeleži rekordno raven 1 500 678 prodanih vozil blagovnih znamk BMW, MINI in Rolls-Royce. Odločilno vlogo pri tem izjemnem ugledu in dosežkih BMW Group igra razvojna strategija BMW EfficientDynamics. Rezultati te inovativne tehnologije se pri aktualnih modelih, v odnosu do konkurence izkažejo za nedosegljive tako na področju športnih zmogljivosti, kot vzorni učinkovitosti pri porabi goriva. Edinstven dosežek na obeh področjih je rezultat nenehno ciljno usmerjenega razvojnega procesa, ki je sedaj prepričal tudi mednarodno strokovno žirijo in si prislužil prestižno nagrado Paul Pietsch. S tem odlikovanjem gre tehnologiji BMW EfficientDynamics priznanje za najbolj inovativen razvojni dosežek leta na področju avtomobilske industrije.

Nagrada Paul Pietsch za leto 2008, je najmlajše v nizu pomembnih priznanj, ki si jih je prislužila tehnologija BMW EfficientDynamics. Pred tem je BMW Group pripadla posebna čast, v okviru renomiranih nemških priznanj s področja avtomobilizma, saj je s strani tednika „Bild am Sonntag“ prejel nagrado „Das Goldene Lenkrad“. Za ta izjemen doprinos so bralci revije in člani strokovne žirije, BMW EfficientDynamics premierno podelili priznanje „Grünen Lenkrad“. Tudi obe najpomembnejši avstrijski priznanji s področja avtomobilizma, priznanje za inovativne dosežke revije „Autorevue Award“ in okoljsko priznanje revije „Auto-, Motor- und Radfahrerbunds Österreich (ARBÖ)“, sta šli v roke BMW EfficientDynamics, kot tudi priznanje „Green Award“ britanske strokovne revije „CAR“.  

V vseh primerih je bila posebna pozornost namenjena zmanjšanju porabe goriva in omejitvi izpusta emisij CO2 v okolje. Vse razvojne inovacije v okviru tehnologije BMW EfficientDynamics so del standardne opreme aktualnih modelov. Do začetka leta 2008, se je po evropskih cestah vozilo že več kot 450 000 vozil blagovnih znamk BMW in MINI, ki se za svojo izredno gospodarno porabo goriva lahko zahvalijo dosežkom razvojne strategije EfficientDynamics. Številka, ki se bo skozi leto občutno povečala, saj se inovacije v smeri učinkovitosti – kot npr. regeneracija energije pri zaviranju, avtomatska funkcija Start/Stop, električni servo volan in aktivna aerodinamika – postopno in v čedalje večji meri uvaja v vse modele in serije BMW Group.

 

BMW Group Slovenija