BMW xDrive Challenge 2012

Sreda, 05 December 2012

BMW je izpopolnil svojo 3D večigralsko igro na Facebooku – BMW xDrive Challenge, ki se predstavlja v novi podobi z oznako 2012. Po velikem uspehu igre v zimski sezoni 2011/2012, prenovljena igra ponuja še boljšo izkušnjo vožnje z modeli BMW xDrive. Novost je tudi dodatna smučarska igra »K2 Ski Competition«, saj je podjetje K2 glavni partner projekta.



Ena izmed novosti je možnost igranja na tablici iPad, kjer si aplikacijo naložite (preko iTunes) na vašo tablico, za igranje pa ne potrebujete nujno Facebook profila. Vozilo se obvladuje z izjemnim analognim krmiljenjem, preko vrtenja in nagiba tablice, pospeševanje in zaviranje se upravlja z analognimi pedali ob straneh ekrana tablice. Posebnost igrice je uporaba programske opreme 3D Unity plug-in z visokoresolucijskim 3D grafičnim pogonom, ki ponuja veliko boljšo resolucijo v primerjavi z drugimi flash pogoni. Tehnologija pogona 3D Unity vključuje posebnosti, kot so realistične in dinamične vremenske razmere, posnetki satelitskih podatkov resničnih lokacij in lepe upodobitve modelov BMW xDrive.

Načini igre
V igri boste lahko preizkusili avtomobile BMW X1, BMW X1 Edition Power Ride, BMW Concept K2 Power Ride, BMW X3, BMW X5 in BMW X6. Avtomobili so med sabo različni in dosegajo različne hitrosti, mogoče pa jih je nadgraditi z originalnimi BMW dodatki in nadomestnimi deli.



Ena izmed novosti je zbiranje značk, ki se jih pridobi s posebnimi izzivi. Vsak mesec bodo tudi določeni datumi in ure ob katerih je mogoče tekmovati z vsemi udeleženci igre. Pri tem se prejmejo posebne značke, ki je ni mogoče pridobiti nikjer drugje.

»Powder Ride Challenge«
»Powder Ride Challenge« je najbolj vznemirljivo in motivacijsko tekmovanje v sklopu igre. Tekmovalce spodbuja, da najdejo 12 (skritih) kovancev, ki so skriti po vseh štirih progah. Ko tekmovalec nabere vseh 12 kovancev je nagrajen s »Fox Hunter« značko, ki omogoči vstop na dodatno progo: Chase the Fox. Tekmovanje na tej progi se začne s tekmo proti trem navideznim tekmovalcem. Z njimi se je potrebno preizkusiti v treh različnih spretnostnih izzivih, na koncu pa si bo 50 najboljših tekmovalcev prislužilo atraktivne nagrade.



Tekmovalne proge
Dirkalne proge BMW xDrive Challenge so postavljene v realistično okolje. Vse ceste so realistična 1:1 kopija resničnega okolja, pristno oblikovane in upodobljene na podlagi geografskih podatkov ter s pomočjo 3D Unity grafičnega pogona. Izbirate lahko med štirimi tehnično zahtevnimi progami, kjer vsaka skriva svoje pasti in od tekmovalca zahteva, da pokaže vse svoje spretnosti, ter si s tem zagotovi vstop na dodatno bonus progo. Izbirali boste lahko med naslednjimi progami:

  • BMW xDrive Vas: kjer se tekmuje v okolju idilične avstrijske vasice Ötztal.
  • Gorski poligon: preizkusite se na pravem BMW xDrive poligonu.
  • »Zlata« plaža: peščena plaža Zlatni rat na hrvaškem otoku Brač, je idealna za doseganje vrtoglavih hitrosti in visokih skokov, pričakajo pa vas tudi težki pogoji na globoki in razmočeni mivki.
  • Zmrznjeno jezero: kjer na plano pridejo vse sposobnosti tekmovalca v vožnji po ledu.
  • Bonus proga »Chase the Fox«: s sodelovanjem v Powder Ride izzivih, in pridobitvijo »Fox Hunter« značke, si zagotovite vstop na zanimivo bonus progo, na kateri je mogoče preizkusiti vozilo BMW Concept K2 Powder Ride.

Vsi igralci lahko delijo svoje izkušnje (funkcija share) znotraj svojega omrežja in med prijatelji. Bolj ko sodelujejo, hitreje napredujejo v igri. Sedaj lahko tudi izzivate svoje prijatelje in med seboj tekmujete, omogočeno pa je tudi videti njihov napredek v igri ter se tako primerjati med seboj.

Mehanizem igre
Obstajata dva glavna načina pridobivanja kreditov. To sta gorivo in servisiranje. Vsaka tekma zniža gorivo za 25%. Vsaka tekma ali trk zniža servisiranje za 5%. Vsi igralci, ki jim ne gre najbolje ali tisti, ki igre že nekaj časa niso igrali, lahko v igri dobijo darila. Uporabniku je kredite moč dobiti tudi z obveznim plačevanjem za vstop v način prvenstva ali pri nakupu novih avtomobilov. Način prvenstva ima zmagovalce vsak dan, teden in mesec, in ti zmagovalci dobijo velik kredit, XP izplačila, igra pa lahko ta dogodek objavi z objavo in preko elektronske pošte. Prav tako pa si lahko z zbiranjem značk odklenete skrite funkcije.

Podatki o igralcu
Vsak igralec ima svoje statistike, ki jih lahko uporablja in primerja s prijatelji: Krediti BMW Točke izkušenosti in stopnja izkušenosti (začetnik - strokovnjak). Dnevno, tedensko in mesečno osvojeni pokali. Stopnja servisiranja (skupno za vse avte). Gorivo (skupno za vse avte). Odklenjeni avtomobili.

BMW xDrive Challenge 2011-2012
Prvo izvedbo igre, ki je bila predstavljena leta 2011 je igralo preko 145.000 uporabnikov spletnega omrežja Facebook, ki so objavili več kot 210.000 zgodb v povezavi z igro. Prevoženih je bilo več kot 710.000 virtualnih testnih voženj. Skupni kilometri, ki so bili prevoženi pa bi nas kar 182-krat popeljali okoli sveta.

Igra BMW xDrive Challenge: http://www.facebook.com/BMW.Slovenija


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper