BMW xDrive Challenge – inovativna 3D igra na Facebooku

Četrtek, 17 November 2011
BMW predstavlja 3D večigralsko igro na Facebooku – BMW xDrive Challenge. BMW s to družabno igro uporablja inovativne tehnologije in najnovejše ideje ter s tem preko Facebooka ponuja visokokakovostno 3D večigralsko igro. V igri lahko igralci vozijo originalne 3D modele BMW xDrive in tako izkusijo inovativno tehnologijo BMW xDrive v digitalnem okolju. To je prva avtomobilska družabna 3D večigralska igra, ki oboževalcev ne bo vključila le v spletnem svetu, temveč bodo zmagovalci povabljeni na resničen dogodek testne vožnje BMW v letu 2012.



Ena glavnih razlik v tej igri v primerjavi z drugimi spletnimi igrami je tudi uporaba programske opreme 3D Unity plug-in z visokoresolucijskim grafičnim pogonom, ki ponuja veliko boljšo resolucijo v primerjavi z drugimi flash pogoni. Tehnologija pogona 3D Unity vključuje posebnosti, kot so realistične in dinamične vremenske razmere, posnetki satelitskih podatkov resničnih lokacij in lepe upodobitve modelov BMW xDrive.

Dirkalna proga BMW xDrive Challenge je postavljena v realistično okolje švicarskih Alp. Proge za terensko vožnjo ali vožnjo po dirkalnih progah so bile izbrane iz ene najbolj znanih alpskih pokrajin v Švici, poleg severne stene gore Eiger. Vse ceste so realistična 1:1 kopija švicarskega alpskega okolja, pristno oblikovane in upodobljene na podlagi geografskih podatkov ter s pomočjo 3D Unity grafičnega pogona.

S pomočjo povečane vključenosti uporabniki izkusijo edinstveno in čustveno interakcijo blagovnih znamk. Na začetku je igra osredotočena na klasične elemente družabne spletne strani, na nadaljnjih stopnjah pa na uporabnikovo igro za osvojitev ene od vstopnic za udeležbo na resničnem dogodku testne vožnje BMW.



Vsi igralci lahko delijo svoje izkušnje (funkcija share) znotraj svojega omrežja in med prijatelji. Bolj ko sodelujejo, hitreje napredujejo v igri. To omogoča popolno družabno vključevanje in odlično izkušnjo v igranju igre na najbolj priljubljeni družabni spletni strani Facebook.

Kot partnerji projekta z atraktivnimi nagradami sodelujejo priznane blagovne znamke: K2, Bang & Olufsen, Deluxe Music in Rauch.

Igra BMW xDrive Challenge je dosegljiva na: facebook BMW Slovenija