BMW z najštevilčnejšo ekipo na 17. Ljubljanskem maratonu

Ponedeljek, 29 Oktober 2012

BMW Group Slovenija se je na letošnjem 17. Ljubljanskem maratonu predstavila že drugo leto zapored, tokrat z najštevilčnejšo ekipo tekaških navdušencev. Z modro BMW tekaško majico je teklo preko 500 tekačev



Med tekači, ki so imeli oblečeni BMW-jevo tekaško majico je bilo kar nekaj znanih obrazov -  kot sta bivši smučar Jure Košir in svetovni prvak v smučanju prostega sloga Filip Flisar. BMW ekipi so se lahko pridružili vsi prijavljeni tekači na maratonu preko uradne Facebook strani BMW Slovenija.



Priprave na tek so je začele v mrzlem nedeljskem jutru, v parku Zvezda, kjer so vsi člani ekipe BMW prevzeli modro tekaško majico. Nato je sledilo vodeno ogrevanje v parku, kjer so znani Slovenci poskrbeli, da so se vsi tekači dodobra ogreli in pripravili na tek. Med ogrevanjem je za sproščeno in zabavno vzdušje skrbel predvsem Filip Flisar, ki je tekače kljub mrzlemu vremenu znal spraviti v dobro voljo preden so se podali na start teka.



Prav vse člane BMW ekipe, je po zaključku tekmovanja čakalo sladko presenečenje v Ljubljanski kavarni Zvezda, kjer je sledilo sproščeno druženje ljubiteljev znamke BMW.

Zavezanost družbe BMW tekmovalnem teku.
BMW je pomemben partner na tekaški sceni že vrsto let. V sodelovanju s partnerskim podjetjem SportScheck, je bila družba BMW Group prisotna že na sedemnajstih tekaških prireditvah v Nemčiji. Se pa BMW Group udejstvuje tudi kot Premium partner na vseh večjih nemških maratonih, kot sta Berlinski in Frankfurtski maraton. Toda zaveza podjetja BMW k teku sega preko nemških meja. Tako je podjetje BMW partner pomembnih mednarodnih tekaških prireditev, vključno z maratonom Standard Chartered v Singapurju, maratoni v Tokiu, Mumbaju in Bangaloreju v Indiji, ter maratonu v avstrijskem Gradcu, in številnih tekaških prireditvah v Španiji.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper