BMW zmagal v šestih od sedmih kategorij izbora Auto Zeitung - Green Mobility Trophy

Četrtek, 10 Julij 2014

BMW je na tekmovanju za nagrade zelene mobilnosti (Green Mobility Trophy)' 2014, ki jih podeljuje nemška avtomobilistična revija 'Auto Zeitung', na podlagi anket bralcev, zmagal v šestih od sedmih kategorij. Tri nagrade so pripadle novi znamki BWM i, dve pa BMW 320d EfficientDynamics Edition in štirivaljnem bencinskem motorju z BMW TwinPower Turbo tehnologijo. Uspeh je zaokrožilo izglasovanje BMW za okolju najbolj prijazno znamko leta (Most environment-friendly brand).

13.733 bralcev 'Auto Zeitunga' je sodelovalo pri letošnjem glasovanju. BMW i3 je dosegel impresiven rezultat. Električno gnani avtomobil je zmagal v dveh kategorijah in pridobil največje število točk v celotnem tekmovanju. Razglašen je bil za najboljši električni avtomobil (Best electric car) s 30 % vseh glasov. Z 31,1 % je zmagal tudi v kategoriji najboljšega avtomobila lahke konstrukcije (Best lightweight construction car). Tudi plug-in hibridni športni avtomobil BMW i8, ki je bil razvit na osnovi enakega inženirskega principa, je tekmovanje končal na prvem mestu. Lani se je v svoji kategoriji uvrstil na tretje mesto, letos pa je bil z 20,9 % glasov izglasovan za najboljše hibridno vozilo leta (Best hybrid car).

 

BMW je dosegel še dve zmagi s konvencionalno tehnologijo. BMW 320d EfficientDynamics Edition je premagal 20 tekmecev in osvojil naslov najboljšega ekonomičnega dizla (Best economical diesel). Limuzino srednjega razreda žene štirivaljni dizelski motor s TwinPower Turbo tehnologijo (120kW/163 KM) in povprečno porabo goriva 4,1 litra na 100 km ter 109 g/km izpustov CO2. BMW 320d EfficientDynamics Edition je prejel 19,3 % glasov, s čimer je ubranil lanskoletni naslov. V kategoriji najboljših motorjev z manjšo prostornino (Best downsizing engines) so bralci z 18,7 % glasov izglasovali 2-litrski motor z BMW TwinPower Turbo tehnologijo in izhodno močjo 180 kW/245 KM:
 
Raznolika paleta uspešnih konceptov in tehnologij za trajnostno mobilnost se odraža tudi v rezultatu glasovanja za najbolj okolju prijazno znamko (Most environment-friendly brand), kjer je BMW suvereno zmagal z 22,6 % glasov.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper