BMW zmagovalec na GTU tehničnih pregledih vozil v Nemčiji

Četrtek, 20 November 2014

Na podlagi 5 milijonov splošnih pregledov vozil, ki jih je opravila Nemška avtomobilska organizacija za tehnične preglede vozil GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung), je BMW prejel nagrado "GTÜ Quality Trophy", ki sta jo sta GTÜ in "Auto Zeitung" ustanovila kot priznanje za izvrstno kakovost in zanesljivost pri avtomobilih.

Nagrada za kakovost se podeljuje izključno na osnovi objektivnih, praktičnih podatkov. GTÜ ocenjuje tehnično stanje avtomobilov v kategorijah enega do treh in štirih do petih let starosti. BMW serije 1 in BMW serije 5 sta dosegla posebej impresivne rezultate. V kategoriji športnih avtomobilov/kabrioletov je BMW Z4 končal na vrhu razvrstitve, z najboljšo oceno pri prvem splošnem pregledu. Vsi rezultati so na voljo v objavljenem letnem poročilu GTÜ o rabljenih vozilih in v reviji "Auto Zeitung".

 

Na slovesnosti podelitve nagrad, v okviru 27. dogodka Auto Trophy, je generalni direktor GTÜ, Rainer de Biasi, poudaril izvrstno tehnično kakovost avtomobilov in odlično servisno podporo. Nagrado je v imenu BMW prejel dr. Herbert Diess, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za razvoj.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper