Carlos Tavares bo iz vrha Renaulta presedlal na vrh PSA

Nedelja, 01 December 2013

Carlos Tavares, ki je konec avgusta zapustil »presol« Renaulta in namigoval na željo po vodenju koncernov General Motors ali Ford, bo na koncu pristal na vrhu družbe PSA Peugeot Citroën. Nasledil bo Philippa Varina, ki je bil imenovan za predsednika uprave PSA Peugeot Citroën junija 2009 in opravil dva mandata, s svojo ekipo pa je določil in vodil širok program ponovnega vzpona Skupine na strateškem, industrijskem, komercialnem in finančnem področju, v razmerah velike krize evropske avtomobilske industrije.

Uprava je s podporo nadzornega sveta z različnimi partnerji začela pogajanja o industrijskih in komercialnih razvojnih projektih, Philippe Varin pa je želel, naj naslednjo etapo sanacije in pridobivanja tržišč opravi nov vodja, ki bo lahko uvedel trajno strategijo Skupine.

Nadzorni svet je zaprosil, naj uvede postopek nasledstva, da bo omogočeno hitro imenovanje vodilnega v upravi, in ki ga bo v letu 2014 zamenjal

Po poglobljenem razmisleku je nadzorni svet izbral Carlosa Tavaresa, ki bo zamenjal sedanjega predsednika uprave. S tem namenom bo Carlos Tavares od 1. januarja 2014 sodeloval na sejah uprave, vse do imenovanja za predsednika uprave v toku leta 2014.

V tem obdobju bo Philippe Varin nadaljeval svojo nalogo predsednika uprave in bo imel zlasti nalogo uspešno zaključiti strateške pogovore, ki potekajo s partnerji. Carlos Tavares se bo seznanil s podjetjem in njegovimi izzivi, z upravo bo sodeloval pri akcijskih načrtih za nadaljevanje sanacije podjetja.

Thierry Peugeot, Predsednik Nadzornega sveta, je izjavil:
« Z izbiro Carlosa Tavaresa, ki je priznan strokovnjak v avtomobilski industriji, za naslednika Philippa Varina v letu 2014, je Nadzorni svet prepričan, da bomo strategijo sanacije in razvoja, ki jo vodimo že več let za prebroditev krize, nadaljevali in izvajali še naprej. »


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper